📸 Spaans barretje onder de indruk van 'latte art' Mathieu van der Poel: 'Wat kan deze man niet?!'

Mathieu van der Poel bewees nog maar eens een man van vele talenten te zijn. In een koffiebarretje op training ging hij met het melkschuim in de weer en het resultaat mag er zijn!

Media day at the Alpecin Deceuninck 2023

Vorig jaar rond deze tijd was Mathieu van der Poel in de Giro druk in de weer om indruk te maken op Italianen - en om pizza met ananas te eten. Ditmaal maakt hij indruk op andere Zuid-Europeanen: Spanjaarden. En dat doet hij deze keer eens niet op de fiets.

\

Bij een traininsgritje in Spanje stapte hij namelijk van de fiets voor een bakkie bij een klein koffiebarretje. In dat cafeetje, Musette genaamd, nam Mathieu van der Poel zelf het melkschuimapparaat ter hand om zijn cappuccino wat op te leuken met latte art.

En ook daar blijkt MVDP dus een bovengemiddeld talent voor te hebben, zo blijkt uit de Instagram-story van het barretje. Ze postten een foto van twee kopjes koffie met hartjes en een zwaan erin, door Van der Poel gefabriceerd.

De kopman van Alpecin-Deceuninck deed dat schijnbaar zonder er op te oefenen, want ze schrijven bij de post; "Zonder oefenen, twee pogingen, wat kan deze man niet!!!" En inderdaad, het resultaat mag er zijn!

Beeld: Instagram Musette

Mathieu van der Poel traint nu nog in Spanje in de buurt van Calpe, waar hij een appartement heeft gekocht, maar zal weldra met de ploeg op hoogtestage gaan in aanloop naar de Tour de France. Alpecin-Deceuninck trekt naar de Franse Alpen, La Plagne om precies te zijn. Van der Poel zal in juni de Ronde van Zwitserland als voorbereidingskoers op de Tour rijden.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023