📸 David Dekker laat zien hoe hard (en vooral hoe hoog) hij crashte

De Nederlandse sprinter deelt twee spectaculaire foto's van zijn val en vertelt hoe het er met hem voor staat na die harde crash.

Classic Brugge / De Panne 2023

De Giro-etappe naar Salerno van gisteren was er zo eentje waarbij iedere renner wel zijn eigen verhaal heeft. Het ging uiteraard veel over de dubbele van Remco Evenepoel of die glijpartij van Mark Cavendish, maar in het spoor van Cav ging ook David Dekker in de sprint hard tegen de grond. Of de hekken eigenlijk..

De Nederlander die in Franse dienst bij Arkea-Samsic eerder deze Giro al naar een knappe tweede plaats sprintte achter Jonathan Milan kon Cavendish niet meer ontwijken en werd als het ware gelanceerd. Uiteindelijk kwam hij nog als elfde over de streep.

De crash leverde spectaculaire foto's op, die Dekker zelf in een tweet na afloop deelde. Je zou bij het zien van die foto's waarbij hij door de lucht vliegt, denken dat Dekker wel de nodige blessures heeft, maar hij schrijft dat het meevalt. Hij hoopt dat dat voor zijn collega's die vielen ook zo is.

Vandaag moet Dekker een rit rond de Vesuvius overleven. De renners starten in Napoli en een lus van 162 kilometer brengt ze daar ook weer terug. Het is op papier geen heel lastige rit en ook het weer lijkt wat meer mee te zitten: in de ochtend kan er nog een buitje vallen, maar ’s middags lijkt het droog te zijn met wat zonneschijn en 18 graden.

Giro d'Italia
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023