Joao Almeida na bewogen Giro-rit: 'In wedstrijd van 4 uur 4 jaar van m'n leven kwijtgeraakt'

Joao Almeida vertelt nog eens kort en bondig wat voor rotdag het gisteren was in de Giro.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage-03

De totaal verregende vijfde Giro-etappe naar het normaal zo zonnige Salernitana stond gisteren bol van de incidenten. Nummer vier van he klassement Joao Almeida kwam er zelf goed vanaf. Hij bolde als zestigste op achterstand over de streep, maar kreeg geen tijdverlies aangemeten omdat hij in de laatste drie kilometer werd opgehouden.

Toch was het geen fijne dag voor de Portugees van UAE Team Emirates. Hij vat in een interviewtje direct na de etappe kort en bondig samen hoe ongetwijfeld het gehele peloton (behalve winnaar Kaden Groves, die overigens op zeven kilometer van de streep ook nog viel) erover zal denken.

Vanonder z'n snor zegt Almeida dat ze vier uur gereden hebben, maar hij in de vier uur (het waren er zelfs vierenhalf) vier jaar van z'n leven is kwijtgeraakt. Met een schuchter lachje voegt hij nog eufemistisch toe: "Het was niet geweldig.."

Buiten die woorden zie je ook wel aan z'n ietwat holle en vermoeide blik hoe ellendig het was in het peloton als je het korte filmpje bekijkt.

Vandaag kan Almeida misschien weer wat jaartjes erbij krijgen in een rit rond de Vesuvius. De renners starten in Napoli en een lus van 162 kilometer brengt ze daar ook weer terug. Het is op papier geen heel lastige rit en ook het weer lijkt wat meer mee te zitten: in de ochtend kan er nog een buitje vallen, maar ’s middags lijkt het droog te zijn met wat zonneschijn en 18 graden

Giro d'Italia
  • Photo: Ilario Biondi/SCA/Cor Vos © 2023