Giro | Remco Evenepoel: 'Jumbo-Visma is nerveus in het peloton, voel dat ik de sterkste ben'

Remco Evenepoel steekt zijn mening over Primoz Roglic ook niet onder stoelen of banken. Hij is uitgesproken en vol vertrouwen.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage-06

Remco Evenepoel liep in de vijfde etappe van de Giro de nodige blessures op, maar gisteren overleefde hij de rit rond Napoli zonder problemen. Vandaag staat er met een aankomst op de boven de 2000 meter gelegen Gran Sasso een eerste échte test bergop op het programma.

Bij de Franse versie van Eurosport was Evenepoel na afloop van de zesde etappe vol vertrouwen over die test. Vanuit de auto heeft hij via Skype contact met de studio, waar onder andere Philippe Gilbert zit. Blijkbaar is de bijrijdersstoel van de auto een praatstoel, want Evenepoel heeft aardig wat noten op zang.

Zo is hij duidelijk over zijn grootste tegenstrever Primoz Roglic en diens ploeg Jumbo-Visma. "Ik heb de indruk dat hij zenuwachtig is. Jumbo-Visma rijdt sowieso nerveus rond in het peloton, maar ach, dat is nu eenmaal ook hun stijl."

Over zijn eigen vorm is hij ook duidelijk. "Na de rit van dinsdag waarin we al bergop reden, heb ik het gevoel dat ik op dit moment de sterkste ben. Het scenario is ideaal voor ons. In Catalonië stond ik op achterstand, nu is het andersom. Dus voor ons is er geen stresse en voor Jumbo-Visma wel, denk ik."

Giro d'Italia
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023