Tom Pidcock heeft nood aan rust: 'Mentaal voel ik mij vermoeid'

Na een lang en slopend voorjaar, last Tom Pidcock een rustperiode in om even de batterijen terug op te laden.

Amstel Gold Race 2023 elite

Tom Pidcock heeft er een knap voorjaar opzitten. De Britse alleskunner won de Strade Bianche na een indrukwekkende solo, won een etappe in de Ronde van de Algarve en finishte tweede in Luik-Bastenaken-Luik.

Na het Ardense drieluik verlegde hij zijn focus op de mountainbike. Vorige week versloeg hij in Zwitserland nog Mathias Flückiger en 10-voudig wereldkampioen Nino Shurter tijdens de opwarmer voor de wereldbeker. Zondag staat hij aan de start van de openingsmanche van de wereldbeker, in Nové Město. Daarna gaat Pidcock er even tussenuit, want hij is moe, zo vertelde hij in gesprek met Eurosport.

Pauze

"Ik ben eerder gestopt met het veldrijden, zodat ik mij kon voorbereiden op de voorjaarsklassiekers. Ik ben al van januari hard aan het trainen, wat een stuk langer is dan normaal. Mentaal voel ik mij vermoeid."

Na Nové Město neem hij dan ook een korte pauze om daarna op te bouwen richting Ronde van Frankrijk. "Hoewel het mountainbiken mij helpt om mentaal frisser te worden, merk ik dat het einde in zicht is."

MTB

Met het mountainbiken is Pidcock trouwens nog niet klaar. Nadat hij vorig jaar op het WK in Les Gets een baaldag kende en pas vierde eindigde, wil hij straks op het allereerste super WK in Glasgow revanche nemen. "Dit jaar ga ik voor een herkansing. Dat het WK in Glasgow is, maakt het extra bijzonder."

Ook zijn Olympische titel wil hij volgend jaar in Parijs verdedigen. "Ik heb altijd het WK of de Tour de France willen winnen. Maar nadat ik goud veroverde in Tokyo, wist ik dat de Olympische Spelen het wielrennen overstijgen. Ik wil dan ook zeker mijn titel verdedigen", aldus Tom Pidcock.

Achtergrond
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2023