Giro-organisatie wil mensen 22 euro laten betalen voor ticket op loeisteile klim van laatste tijdrit

Normaal is wielrennen gratis, maar dat ligt in dit geval wel even anders zeg! Al is het wel wat genuanceerder dan het op het eerste oog lijkt.

Over de tijdrit op de voorlaatste dag van de Giro is al het nodige gezegd en geschreven. De halve klimtijdrit komt aan op de Monte Lussari, een loeisteil geitenpad dat nog nooit eerder beklommen is in een profwielerwedstrijd. Dat zorgt organisatorisch voor de nodige problemen en ook voor fans is het geen sinecure.

Er is nog wat onduidelijkheid of de etappe überhaupt doorgang kan vinden, want het is een heel smal weggetje (dat nog maar net geasfalteerd is) en dus zijn er wat problemen om ploegauto's en andere organisatorische zaken voor elkaar te krijgen.

Maar als het zover komt, hangt er voor fans ook een aardig prijskaartje aan om aanwezig te zijn op de berg. De krant Il Gazettino meldt dat een kaartje 22 euro zal gaan kosten.

Hoed en cape

Nu is ticketing in de wielersport al langer een issue en zullen veel mensen het helemaal prima vinden om een paar euro te betalen om op een berg te staan als dat ten goede komt aan de wielersport, maar 22 euro is wel meteen een flink bedrag.

Het ligt dan ook wel iets genuanceerder, want je kunt de Monte Lussari alleen op met een kabelbaan en die is bij de 3000 beschikbare tickets inbegrepen. En het blijft niet bij dat ticket en toegang tot de berg alleen, je krijgt er namelijk ook nog een hoed en cape met de tekst 'I am Friuli Venezia Giulia' en 'Giro d'Italia' bij!

Met zo'n hoed én cape erbij is het eigenlijk een koopje natuurlijk...

Giro d'Italia
  • Beeld: Twitter