Remco Evenepoel bracht Geraint Thomas zelf op de hoogte: 'Ik was geshockeerd'

Geraint Thomas is de nieuwe drager van de roze trui en vernam het nieuws via een berichtje van Remco Evenepoel zelf.

Santos Tour Down Under stage-1 - elite men

Een positieve coronatest maakt abrupt een einde aan de roze droom van Remco Evenepoel en dus is Geraint Thomas de nieuwe leider in de Giro d'Italia. De Welshman, die over 10 dagen zijn 37e verjaardag viert, vertelde aan Sporza dat Remco Evenepoel hem persoonlijk op de hoogte bracht van het nieuws.

Geshockeerd

"Ik was geshockeerd toen ik het vernam. Hij stuurde me dat hij moest opgeven en wenste me veel geluk. We hebben kort gesproken over het vervelende nieuws."

Thomas dacht in eerste instantie nog dat het om een grap ging. Primoz Roglic probeerde hem enkele dagen geleden immers ook al te doen geloven dat hij Covid had. "Maar die tweet bevestigde het nieuws en het was toch wel een verrassing."

Nieuwe leider

Hij noemt het uitvallen van de wereldkampioen een zware klap voor de Giro. "Het is ook een ontgoocheling voor mezelf. Ik keek echt uit naar het gevecht. Maar het is nu zo. Ik zal de Maglia Rosa met trots verdedigen."

De voormalige Tourwinnaar is nu plots één van de topfavorieten om de Giro d'Italia aan zijn palmares toe te voegen. "Mijn tijdrit was alvast veel beter dan op de eerste dag. Normaal ben ik op mijn best in de derde week. Hopelijk blijf ik groeien. Maar Tao Geoghegan Hart staat erg dicht en wat Roglic gepresteerd heeft is natuurlijk ook fenomenaal", aldus Geraint Thomas.

Giro d'Italia
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023