🎥 Arnaud De Lie loopt na salto-val waslijst aan blessures op in Vierdaagse van Duinkerke

Arnaud De Lie ligt er een poos uit nadat hij gisteren zwaar ten val kwam. Z'n lijst met blessures is lang en liegen er niet om.

Paris Roubaix 2023 elite

De jonge Nederlander Olav Kooij pakte gisteren in de Vierdaagse van Duinkerke zijn tweede zege van het seizoen door de massasprint te winnen. Voor generatiegenoot Arnaud De Lie verliep die sprint heel wat minder rooskleurig.

De 21-jarige Waal was zo'n 200 meter voor de streep betrokken bij een zware val. Sowieso stond de etappe bol van de incidenten, want Astana-renner Gleb Syritsa kwam totaal geschaafd over de finish en zijn ploeg deelde daar een horrorfoto van.

De Lie komt er nog veel beroerder vanaf, want hij kan vandaag niet meer starten. Sterker nog, hij is wel een tijdje uit de running, want de renner van Lotto-Dstny liep een waslijst aan zware kwetsuren op. Het medisch bulletin: een gebroken sleutelbeen, een ribfractuur, een breuk in het bovenste gedeelte van het borstbeen en nog een klaplong.

De Lie ligt nu nog in een Frans ziekenhuis, maar wordt later vandaag naar Herentals overgebracht voor een operatie aan z'n sleutelbeen.

Hij zat al ver en spurtte eigenlijk al niet meer mee voor de zege toen hij viel. In een soort salto zie je hem over de kop vliegen; De Lie bleef hij enige tijd in de hekken hangen en omstanders maakten zich zorgen. Op deze beelden zie je Kooij winnen, maar De Lie eerder al zwaar ten val komen als hij vanuit de zijkant wordt aangereden.

Arnaud De Lie imponeerde met name vroeg in het seizoen. Hij won twee ritten in de Ster van Bessèges en reed een ijzersterke Omloop Het Nieuwsblad, waarin hij uiteindelijk tweede werd. Een dag later werd hij na een eveneens knappe koers zevende in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023