Armstrong en Vaughters ruziën gezellig door: 'Is dit dezelfde Vaughters die precies hetzelfde als de rest deed, maar z'n ploegmaats verraadde?'

De ruzie tussen Armstrong en Vaughters gaat vrolijk door. De verwijten vliegen in rap tempo over tafel..

Tour de France 2015 - Lance Armstrong

Lance Armstrong mengde zich al in een Twitterfittie tussen EF-teambaas Jonathan Vaughters een Thibaut Pinot, maar de twee hebben het op het sociale medium nu ook tête-a-tête aan de stok met elkaar en ruziën gezellig door, vooral over het verleden.

Verraad?

De Texaan en Vaughters zijn namelijk gewezen ploegmaats bij US Postal, maar in de ontmaskering van het dopingprogramma van Armstrong speelde de huidige manager van EF Education-EasyPost een belangrijke rol met zijn getuigenis.

Dat neemt Armstrong Vaughters nog altijd kwalijk en dus konden we de popcorn erbij pakken... In een eerste tweet richt de winnaar van zeven Tours zich tot zijn landgenoot als reactie op een artikel dat de Engelstalige site Cyclingnews over het eerdere relletje schreef.

"Is dit dezelfde Vaughters die precies hetzelfde deed als de rest van zijn generatie, maar z'n ploegmaats verraadde en er daarna mee wegkwam?"

'Jij koos ervoor om te blijven liegen'

Jonathan Vaughters z'n handen jeukten waarschijnlijk, want hij kon het niet laten om te reageren. Hij gaat puntsgewijs in op de tweet van The Boss.

Ten eerste stelt hij dat niet iedereen uit zijn en Armstrongs generatie zich dopeerde. Ten tweede zegt hij dat zijn getuigenis bij USADA geheel vrijwillig was en de renners die eraan meewerkten een betere toekomst voor de volgende generatie wilde.

Als laatste punt haalt hij aan dat ook Armstrong voor die optie had kunnen kiezen en dan zijn Tour de France-titels had mogen behouden. "Maar jij koos ervoor om te blijven liegen", stelt Vaughters.

Armstrong repliceert die tweet dan weer met: "Dat is een koe in de kont kijken en je weet het. Help ons even herinneren, hoeveel straf kreeg jij? En herinner ons dan ook nog even aan, hoeveel straf kregen de renners die je voor de bus gooide?"

Op die vragen antwoordde Vaughters niet meer. In een separate tweet zegt hij nog wel dat hij op een dag nog nooit zoveel volgers erbij heeft gekregen als gisteren.

Lance Armstrong en Jonathan Vaughters reden alleen in 1998 en 1999 samen bij US Postal. Vaughter trok daarna naar Crédit Agricole.

Pelotonpraat
  • photo KVA/PN/Cor Vos © 2015