📸 Annemiek van Vleuten verkent sleutelritten Tour in barre omstandigheden

Annemiek van Vleuten wilde alvast de Koninginnerit van de Tour de France Femmes verkennen, maar kwam van een kouwe, mistige kermis thuis..

Annemiek van Vleuten won twee weken geleden de Vuelta na het veelbesproken plasincident van Demi Vollering. In een thriller op de Lagos de Covadonga hield ze op de slotdag net genoeg tijd over om het rood definitief om de schouders te krijgen.

Bij Van Vleuten zit nu de Tour de France Femmes alweer in het achterhoofd, want ze weet dat ze daar opnieuw met een zeer sterke Vollering te maken zal krijgen. Daarom toog de wereldkampioene met enkele ploeggenotes naar de Pyrreneeën om het slotweekend alvast te verkennen.

Op 29 en 30 juli staat daar respectievelijk een bergrit met de Aspin en finish op de Tourmalet en een 22 kilometer lange tijdrit rond Pau op het programma.

De rit tegen de klok kon 's ochtends op een uitgebreide verkenning van Van Vleuten rekenen. Ze verkende het rondje ruim twee keer (het klimmetje in het parkoers deed ze drie keer).

Mist

Vervolgens ging ze met Aude Biannic, Floortje Mackaij en Liane Lippert op stap om de Aspin en Tourmalet op te rijden, maar of ze heel veel van die verkenning hebben opgestoken... Als je hieronder naar het filmpje in de Strava-post van Annemiek swipet, zie je - of zie je eigenlijk juist niet.. - dat het heel erg mistig was hoe dichter ze bij de top kwamen.

Niet echt lekker weer voor een verkenning dus, maar we weten nu dat het aan de voorbereiding niet zal liggen eind juli. Naast de Tour de France Femmes rijdt Van Vleuten eind juni en begin juli ook nog de Giro Donne. Ze won vorig seizoen beide rondes.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Movistar Team