Column | Dit is hoe een dag op kantoor zou verlopen als je baan een wielerkoers was

Onze redacteur voerde een gedachte-experiment uit: wat als alle dingen die profwielrenners overkomen je ook op kantoor zouden gebeuren..

Ik zag recent een foto van Robert Gesink waarbij hij een foto van z'n stuur en omgeving maakte, met daarbij de tekst: just another day at the office. En daar had ik nooit zo bij stilgestaan, maar voor een profwielrenner is zijn fiets 'het kantoor'.

Dat besef zorgde voor een rare gedachtenkronkel bij me: wat als mensen die maar de hele dag onder het systeemplafond op kantoor zitten dezelfde dingen zouden meemaken op hun werk als profwielrenners in het peloton, maar dan dus op het gewone, reguliere kantoor.

Het toont goed aan wat voor wonderlijke wereld de profwielrennerij is en wat voor absurditeiten de renners meemaken/moeten doorstaan. Ik presenteer: een kantoordag, maar dan in wielerstijl (en misschien kun je er wat inspiratie uithalen voor practical jokes..)

9.12 uur: iemand zet de sprinkler-installatie aan en die blijft de hele dag aan

Ja hoor, heb jij weer. Dacht je lekker de hele dag droog te kunnen werken, staat de sprinkler-installatie de hele godganse dag aan! Nou ja, regenjackie aan en er maar het beste van maken dan. Hopen dat je handen niet zo koud worden dat je niet meer kunt typen.

11.23: iedereen stopt massaal met werken en gaat tegen een plant staan pissen

Jan van boekhouding staat opeens op, loopt naar een plant en haalt z'n leuter uit z'n broek. Al je collega's volgen en dus sta jij ook maar op om even te plassen. Paul van marketing doet het rijdend vanaf z'n bureaustoel. Het helle vloerkleed zit eronder!

13.47 uur: een collega komt met z'n bureaustoel aanrijden en beukt je keihard ondersteboven

Je zit nietsvermoedend een mailtje te tikken en een seconde later lig je opeens op de grond. Gerard heeft je ondersteboven gereden met z'n bureaustoel. Je staat snel weer op, want dat mailtje wacht op niemand! Met een gebroken sleutelbeen ga je weer verder typen.

15.07 uur: er komt een schreeuwende man in tanga-slip langs

Terwijl je druk bezig bent om bergen werk te verzetten, komt er ineens een wildvreemde man die slechts gekleed is in tanga-slip naast je staan. Hij tettert in je oor: "Allez, allez, allez!" Om geen gehoorschade op te lopen, rijd je een stukje van 'm weg met je bureaustoel, maar die gek rent met je mee!

15.48 uur: Frank, Desiree, Bart, Xander, Fahim en Gerda van sales zetten hun tafels schuin achter elkaar

Hoewel het regent, heeft iemand toch ook de ventilatoren aangezet en niet veel later zet de complete sales-afdeling hun tafels schuin achter elkaar en werkt op die manier door. Het hele kantoor is in rep en roer.

16.54 uur: je baas besluit de dag met het uitdelen van speciale truien

Desiree krijgt een witte trui met rode stippen aangemeten, Paul een groen exemplaar en Jan staat te glunderen in een gele - terwijl dat toch echt een heel lelijke kleur is. En omdat je baas een Fries is, gaat de prijs voor de meest strijdlustigste werknemer van de dag naar je Friese collega Jelle-Sytse Flûbersma, terwijl hij de hele dag inspiratieloos heeft zitten patiencen en alleen op het laatst even gekke bekken trok toen de baas net keek!

Columns
  • Beeld: Reddit