Wout van Aert gaat door overlap niet mee op teamstage in Tignes, bereidt zich voor op Tour in Zwitserse berghut

Wout van Aert werkt zich momenteel in het zweet op de Sierra Nevada. Met als doel om weer even goed te zijn als in de Tour de France 2022.

Paris Roubaix 2023 elite

Toch gaat de voorbereiding er dit jaar wezenlijk anders uitzien ten opzichte van vorig jaar. Zo rijdt de alleskunner dit jaar niet de Dauphiné, maar trekt hij voor het eerst in zijn loopbaan naar de Ronde van Zwitserland.

Begin dit jaar vertelde Van Aert tegen Wieler Revue dat hij nieuwe koersen wil rijden om de sport leuk te houden. Door die verandering in koersschema zal de voorbereiding er echter compleet anders uit zien dan vorig jaar.

Op 29 mei zit het eerste trainingskamp erop. Op Sierra Nevada hebben de renners van Jumbo-Visma flinke kilometers gemaakt, ondanks dat het weer ze niet altijd goed gezind was.

Waar het gros van de Jumbo-Visma-Tourselectie naar de Dauphiné trekt en vervolgens naar eigen Jumbo-Visma-appartementen in Tignes gaat, kiest Van Aert er volgens Het Laatste Nieuws voor om in aanloop naar de Ronde van Zwitserland een berghut in Diavolezza te betrekken. De Ronde van Zwitserland kent namelijk overlap met de teamstage in Tignes.

In Diavolezza verblijft Van Aert op drieduizend meter hoogte. Hij trainde daar ook in aanloop naar het WK in Leuven van 2021. Na de Ronde van Zwitserland keert Van Aert terug op Belgische grond, waar hij sowieso het BK op de weg rijdt. Ondertussen zou hij ook deelname aan het BK tijdrijden overwegen. Vooral omdat hij het WK tijdrijden in Glasgow dit jaar met rood heeft omcirkeld in zijn agenda.

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023