HomeAchtergrondWout van Aert: 'Zal de Tour dit jaar op een andere manier...

Wout van Aert: ‘Zal de Tour dit jaar op een andere manier rijden, was geen mens meer’

Wout van Aert reed in 2022 een fabelachtige Tour de France. Dat wil hij dit jaar natuurlijk ook, maar hij gaat het wel anders aanpakken en heeft daar een belangrijke reden voor.

Terwijl de renners in de Giro door weer en wind bikkelen, zitten Wout van Aert en zijn Jumbo-maten hoog en droog op de Sierra Nevada om via een eerste hoogtestage de Tour de France voor te bereiden. Uiteraard willen hij en Jinas Vingegaard net zo uitblinken als vorig jaar, maar de Belg geeft wel aan voor een andere aanpak te kiezen.

Geen mens meer

Dat zei hij eerder dit jaar al in onze seizoengids. In de Tour van 2022 was Van Aert zo ongeveer iedere dag in de aanval. Dat zullen we deze editie helaas niet meer zo snel zien. Maar hij heeft er wel een goede reden voor.

“De Tour van dit jaar zal ik op een andere manier rijden dan vorig jaar, want toen was ik de week erna geen mens meer. Eindig je de Tour op een normale manier, kun je beter worden. Alleen was vorig jaar zó zwaar. De focus zal meer op ritzeges liggen en minder op de groene trui.”

Beter worden is wel een van de doelen, want dit jaar wacht al vrij snel na de Tour het WK – twee weken later. Zal Van Aert met het oog daarop ook minder knechtenwerk in de bergen hoeven te verzetten voor de ploeg?

Op de Hautacam heb ik me vorig jaar overtroffen, maar ook bergetappes kan ik winnen. Daarbij word ik zo’n beetje iedere dag aangesproken over de Hautacam en dat is me ook wat waard. Het zal al enorm schelen dat je weet dat twee weken later nog een doel wacht. De mindset in Parijs zal heel anders zijn”, zegt Van Aert daarover.

Giro

Overigens gaf Van Aert, ook vanwege dat WK zo vlak na de Tour, wel overwogen te hebben voor de Giro te gaan in plaats van de Tour.

“Ik heb nagedacht over de Giro, maar dat paste toch niet in de planning. Uiteindelijk is de Tour toch de beste voorbereiding. Daarbij ben ik in de beste jaren van mijn loopbaan en dus wil ik me ook laten zien in de grootste koers ter wereld. Niet dat de Giro geen grote wedstrijd is, maar je snapt wat ik bedoel”, besluit hij.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Column | De dag dat Leo van Vliet harder juichte dan Mathieu van der Poel zelf

Leo van Vliet kondigde aan dat hij vanaf 2026 niet langer als koersdirecteur van...

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

Eddy Merckx weer thuis na spoedoperatie aan darmtorsie

Het Laatste Nieuws meldt dat Eddy Merckx in de nacht van 26 maart met...

Philipsen praat nog met deze drie teams: ‘Hij krijgt nog één week om te beslissen’

Jasper Philipsen is dit seizoen einde contract bij Alpecin-Deceuninck. Zijn contract bij de gebroeders...

Meer zoals dit

Taco van der Hoorn, een jaar zonder koers: ‘Het doet pijn, twijfel soms of het nog helemaal goedkomt’

Vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen lag-ie er opeens bij. Hij wilde uitwijken...

Oliver Naesen had jarenlang last van opmerkelijke allergie: ‘Vorig jaar 40 keer ziek geweest’

Oliver Naesen reed in 2023 een barslecht seizoen en degradeerde afgelopen winter van kopman...

Benoit Cosnefroy denkt Van der Poel te kunnen kloppen in Amstel: ‘Toen ik tweede werd, zat Mathieu toch ook in de kopgroep?’

Benoit Cosnefroy won gisteren na een spannende finale waarin Marijn van den Berg van...