Jumbo-Visma vol vertrouwen naar laatste bergritten: 'Eén moment van zwakte kan fataal zijn voor Thomas'

Na de tik van eergisteren, liet Primoz Roglic vandaag zien dat hij wel degelijk nog kandidaat is om de Giro d'Italia te winnen.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 18

De eerste bergrit van een loodzwaar drieluik in de Dolomieten werd gewonnen door vroege vluchter en thuisrijder Filippo Zana. Primoz Roglic was, na de tik van twee dagen geleden, vandaag wel op de afspraak. Samen met Geraint Thomas smeerde hij Joao Almeida 20 seconden, maar de Welshman lossen lukte hem niet. In het algemene klassement wipt Roglic nu over Almeida en volgt hij op 29 seconden van roze trui Geraint Thomas.

Sterk team

"Hij had gisteren een goede dag, maar de andere twee waren gewoon beter", vertelde Jumbo-Visma ploegleider Marc Reef voor de camera van Pro Cycling Net. "Vandaag was hij heel sterk. Het team was ook sterk, in het bijzonder Sepp Kuss. Hij heeft Primoz goed kunnen bijstaan op de steile stukken. Op het einde kon Primoz dan zijn ding doen en Sepp was sterk genoeg om nog terug te keren. Ze communiceerden ook heel goed met elkaar."

Vertrouwen

Verder vertelt Marc Reef dat de etappe van vandaag ook op mentaal vlak een ferme opsteker is voor Roglic. "We kunnen nu vol vertrouwen naar de resterende bergritten gaan. We zullen blijven proberen om Geraint Thomas te bestoken en zo tijd terug te pakken, maar Thomas heeft ook al laten zien dat hij in orde is, dus dat wordt niet gemakkelijk."

"Maar één momentje van zwakte kan fataal zijn en daar blijven we voor vechten. Primoz heeft vandaag getoond dat hij nog volop meedoet voor de eindzege. Hij heeft de anderen onder druk gezet", aldus Marc Reef.

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023