Sepp Kuss over opmerkelijk losmomentje Roglic: 'Waren iets té relaxed, Primoz had z'n koffie nog niet gehad..'

De Amerikaan bespreekt met veel humor een momentje aan het begin van de etappe van gisteren, waar Roglic een zwak moment leek te hebben.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 17

Bij Jumbo-Visma hebben ze nog steeds veel vertrouwen in een eindzege van Primoz Roglic in de Giro. De slotklim van de etappe van gisteren gaf daar ook alle aanleiding toe. Hij kon in tegenstelling tot op de Monte Bondonde dinsdag Geraint Thomas weer volgen - of eigenlijk was het andersom.

Toch leek de Sloveen aan het begin van de dag een zwak momentje te hebben. INEOS Grenadiers maakte in het peloton tempo en Roglic zat in eerste instantie niet bij het groepje van een man of twintig a dertig dat nog overbleef.

Na afloop van de etappe deed zijn meesterknecht Sepp Kuss, die hem uiteindelijk weer terugbracht naar de groep der favorieten, er luchtig over. Er was meer paniek bij de andere teams, zo vertelt hij.

"Primoz was iets té relaxed, en ik ook eigenlijk. Ik hoorde wat andere jongens in hun radiootje zeggen: 'Primos moet lossen! Primoz moet lossen!' Ik zei tegen ze: 'Nee joh, hij heeft z'n koffie nog niet gehad deze ochtend, haha." Niets aan de hand dus, volgens de goedlachse Amerikaan. Hier kun je het hem zelf nog horen en zien.

Vandaag moeten Kuss en Roglic 's ochtends niet vergeten de nodige bakkie koffie te drinken, want er staat een loodzware rit op het programma. Eerst rijden de renners een deel van de befaamde Sella Ronda, dan staat de Passo Valparola op het programma, daarna de afschrikwekkende Passo Giau en om het af te maken is er de nóg zwaardere klim naar Tre Cime di Laveredo.

Giro d'Italia
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023