📸 Tom Dumoulin terug op 'De Plek des Poeps' uit Giro 2017: 'Een of ander lelijk verkeersbord..'

Tom Dumoulin werkt aan een biografie en ook het hoofdstuk 'Shit happens' wordt behandeld. Hij ging ervoor terug naar De Plek des Poeps!

Amstel Gold Race 2023 elite

Tom Dumoulin maakte tekende onlangs samen met schrijver Nando Boers een contract bij Uitgeverij Thomas Rap voor een biografie over zijn leven. Het boek komt pas volgend jaar uit, maar de twee zijn al druk bezig met 'het maakproces'.

Waarschijnlijk staat er nog geen letter op papier, maar Dumoulin en Boers reizen op dit moment door Italië om de plekken te bezoeken die belangrijk waren in de de door de Limburger gewonnen Giro van 2017.

Uiteraard komt er in het boek veel meer aan bod dan die Giro, maar net zo uiteraard speelt die Giro di Tom wel een belangrijke rol in het (wieler)leven van Dumoulin.

Op z'n Instagram postte Dumoulin al een selfie van de klim naar Oropa, waar hij na een prachtig gevecht naast de al eerder gewonnen tijdrit ook een rit in lijn pakte. En er kwam ook een foto van de Dom in Milaan langs, waar Dumoulin uiteindelijk de eindzege in de Giro pakte.

Maar voor het zover was, stond hij in de Zwitserse Alpen, vlakbij de Stelvio nog met z'n broek naar beneden in de berm.. Het beruchte poep-incident vlak voor de beklimming van de nog net in Zwitserland gelegen Umbrail-pas (eigenlijk een derde kant van de Stelvio).

Ook dat mag natuurlijk niet ontbreken in het boek en ook van dat 'hoogtepunt' postte hij een foto op Instagram, met daarbij het droogkomische commentaar: "Een of ander lelijk verkeersbord vlakbij de Umbrail-pas."

Beeld: Instagram Tom Dumoulin

Als gezegd ligt het boek van Dumoulin in juni 2024 in de winkels. Deze zomer zullen we Dumoulin ook nog veel op tv en in de media zien, want hij is tegenwoordig analist bij de NOS en zal in die hoedanigheid ook vaste gast zijn bij De Avondetappe tijdens de Tour de France.

Pelotonpraat
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2023