🎥 Ben Healy maakt geen vrienden in het peloton met bijzondere demarrage: INEOS en Pinot pislink

Ben Healy maakt geen vrienden in het peloton. De Ier demarreerde op een gek moment, INEOS en Pinot waren 'not amused.'

Giro d'Italia 2023 - 106th Edition - stage- 18

Vrijdag stond de koninginnenrit van de Giro op het programma, uiteraard een uiterst belangrijke dag voor de klassementsrenners. Aangezien de top drie van het klassement maar veertig seconden uit elkaar staat, ligt de strijd nog volledig open. Maar de roze trui is niet de enige prijs die zwaar bevochten wordt.

De beginfase van de etappe werd gekenmerkt door een enerverende strijd om de bergtrui. Pinot staat fier aan de leiding in het klassement, maar nummer twee Ben Healy waagde een wanhoopspoging om het klimklassement in zijn voordeel te beslechten.

Nadat de vlucht van de dag al lang en breed was weggereden en inmiddels een voorgift had van vijf minuten, demarreerde Healy weg uit het peloton. Dit leidde tot grote onvrede bij Pinot en INEOS, die onverhoopt achter de Ier aan moesten rijden om de rust weder te laten keren in het peloton.

Terwijl dit schouwspel zich afspeelde, vermaakte Healy zich kostelijk. Hij koerste met een flinke grijns op zijn gezicht. En hij gaf zelfs een handje aan zijn tegenstrever in het bergklassement. De Fransman was echter 'not amused'. Bekijk de beelden van dit opzienbarende steekspel hieronder:

Niet veel later probeerde Healy het voor een tweede keer, weer moesten INEOS en Pinot in de achtervolging. De aanvallen liepen echter op niks uit. Mits Pinot op zijn fiets blijft zitten, heeft hij de blauwe bergtrui zo goed als binnen.

Pelotonpraat
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023