📸 Gemillimeterde Van der Poel moet binnenfietsen op hoogtestage (is de kleurspoeling weer mislukt?)

Verloren weddenschap? Weer een kleurspoeling die de mist in ging? Hoe dan ook: Mathieu van der Poel is kaal. Het is de vraag of sponsor Alpecin daar blij mee is..

Paris Roubaix 2023 elite

Mathieu van der Poel vertoeft op dit moment samen met z'n ploeggenoten in La Plagne om daar op hoogte de Tour de France voor te bereiden. In een Instagram-post van het account van Alpecin-Decueninck vielen twee dingen op. Te beginnen met z'n haardracht.

Want Van der Poel paste z'n wedstrijdprogramma aan (geen Ronde van Zwitserland, maar de Ronde van België en Dwars Door Het Hageland), maar ook z'n coupe. Er moet op zo'n hoogtestage heel wat worden geklommen, dus is ieder gewicht te veel, ook dat van je haar...

Dat is natuurlijk niet echt de reden. Wat die wel is, is gissen. Misschien een weddenschap, misschien is, zoals een tijdje geleden vriendin Roxanne de kleurspoeling weer heeft vernaggeld. Hoe het ook zij: op foto twee (even swipen) zie je een gemillimeterde Mathieu van der Poel.

Enigszins ironisch natuurlijk, want Van der Poel is bijvoorbeeld in de reclameblokken tussen de Giro door veelvuldig te zien in de Alpecin-reclame, waarin hij de shampoo zegt te gebruiken om z'n haar te behouden..

Verder zien we Van der Poel en co in een treurige kelder op Zwift fietsen. Dat deden ze niet omdat het een sponsor van de ploeg/Van der Poel is, maar omdat het in La Plagne heel slecht weer was donderdag. Gelukkig voor de mannen is het vandaag al een stuk beter en konden ze weer naar buiten, de mooie Alpen in!  

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023