Mooi verhaal! Jonathan Vaughters kreeg Giro-revelatie Derek Gee aangeboden door restauranteigenaar, maar miste zijn kans

De verrassing van de Giro Derek Gee rijdt nu voor Israel-Premier Tech, maar als Vaughters wat beter had opgelet was het EF geweest. Mooie anekdote over een gemiste kans!

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 16

Wat gunden we het Derek Gee gisteren in de Koninginnenrit van de Giro allemaal! Na maar liefst drie tweede plaatsen in eerdere ritten haalde de voor een wielrenner zware Canadees het niet tegen lichtgewicht Santiago Buitrago op de steile Tre Cime di Laveredo.

Tweede plek nummer vier - bovendien staat hij ook nog tweede in zowel het paarse puntenklassement als het bergklassement. We kunnen gerust spreken van de Geero d'Italia.

Jonathan Vaughters was deze Giro als manager van EF Education-EasyPost dan weer druk bezig met bekvechten op Twitter, met Thibaut Pinot en daarna ook met Lance Armstrong, maar de kleurrijke ploegbaas deelt ook veel mooiere verhalen op het sociale medium.

Zo postte hij gisteravond na de zoveelste topprestatie van Gee een leuke anekdote. Vaughters kreeg de Canadees namelijk wel op heel aparte wijze aangeboden. Niet door een manager, maar door een Canadese restauranteigenaar.

"Een grappig verhaaltje over Derek Gee. Ongeveer drie jaar geleden toen er na Covid weer wat restaurants openden, ging ik naar een nieuw restaurantje met Franse keuken. De Canadese eigenaar was een wielerfan en gaf me het CV van een jonkie met de naam Derek Gee... Helaas, gemist!

En zo maakt Gee dus nu furore bij Israel-Premier Tech en niet bij EF Education EasyPost. De nu 25-jarige renner die geboren is in de Canadese hoofdstad Ottawa ligt ook de komende twee seizoenen nog vast bij die ploeg met een Canadese link. Premier Tech is een Canadees bedrijf en ook een van de eigenaren van het team, Sylvan Adams, heeft een Canadees paspoort.  

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023