Bouwman vol emotie na dubbelslag Roglic: 'Ik dacht dat het voorbij zou zijn na die fietswissel'

Primoz Roglic deed op de voorlaatste dag de Giro d'Italia kantelen. En dat leverde de nodige emoties op bij de nuchtere Koen Bouwman.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 20 - ITT

Samen met zijn ploegmaten Sam Oomen, Michel Hessmann en Sepp Kuss zat Koen Bouwman op een stoeltje te kijken naar de ontknoping van de Giro d'Italia. Hun kopman Primoz Roglic draaide de ronde om met een dubbelslag in de tijdrit. En toch ging dat niet zonder slag of stoot, want Roglic kreeg met materiaalpech te maken.

Bouwman liep zelfs weg van het grote scherm toen Roglic zijn ketting eraf liep en hij van zijn fiets moest. Dat kostte zeker tien seconden, maar Roglic had nog genoeg over terwijl Thomas in de slotfase stilviel. "Dan zie je die fietswissel en denk je: het zal toch niet", reageerde een geëmotioneerde Bouwman na afloop bij Eurosport.

"Ik dacht dat het voorbij zou zijn", vervolgde Bouwman zijn verhaal. "Alleen blijft het Primoz... Niemand had dit nog verwacht na die fietswissel. We wisten dat het eventueel zou kunnen in zo'n zware tijdrit en dat hij het dan doet, is natuurlijk schitterend."

Giro d'Italia
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023