🎥 Tijdritwissels Roglic en Thomas naast elkaar gezet: 'Formule 1 vs. Henkies Autocrossteam'

Dick Advocaats Robben-Bosvelt-wissel is nog steeds de slechtste wissel ooit, maar INEOS komt toch aardig in de buurt. Bekijk de beelden waarin Roglic' en Thomas' wissel naast elkaar worden gezet.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 20 - ITT

Hij heeft er de Giro niet op verloren - en Roglic verloor ook kostbare seconden toen hij pech had met z'n ketting - maar veel scheelde het ook niet. De dramatische fietswissel van INEOS op het punt waar de helse klim naar Monte Lussari begon, kostte Geraint Thomas de nodige secondes en uiteindelijk verliest hij de ronde met 14 seconden verschil.

Op Twitter zijn de beelden van Thomas' en Roglic' fietswissel naast elkaar gezet en als je timet op het moment dat beide duwers loslaten en ze over de 'wisselstreep' gaan levert de wissel de Sloveen maar liefst zeven seconden op.

Daarbij natuurlijk ook de aantekening dat Thomas naast z'n tijdritfiets ook z'n tijdrithelm inruilt voor een normale helm, maar ook alle andere aspecten van de wissel zien er vrij amateuristisch uit.

Henkies Autocrossteam

Bij Jumbo-Visma gaat het zeer gestroomlijnd en dringt zich de vergelijking met de Formule 1: een keurige pitstop! Robert Kok zag dat ook en voegde daar aan toe dat de stop van INEOS Grenadiers meer leek op die van Henkies Autocrossteam... Bekijk hieronder de beelden zelf.

Vandaag rijden Geraint Thomas, Primoz Roglic en de andere overgebleven renners die niet ziek werden door het slechte weer dat ze in deze Giro tegenkwamen een criterium door Rome, langs alle bezienswaardigheden die de stad rijk is. De finish - een massasprint - zal tussen half zeven en zeven zijn.

Giro d'Italia
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023