📸 'Diva' Pogacar fietst weer buiten! (En dankzij Urska weten we ook wat z'n lievelingsijs is..)

Met nog dik een maand tot de Tour zit Pogi weer op z'n buitenfiets in plaats van z'n indoortrainer. Hij geeft een update - en daarbij hebben we dankzij z'n vriendin Urska Zigart ook nog belangrijk ijsjesnieuws!

Het werd na z'n val in L-B-L met een vervelende breuk in z'n hand tot gevolg toch een beetje een race tegen de klok, maar Tadej Pogacar lijkt op 1 juli de start van de Tour in Bilbao te gaan halen. Dat kunnen we opmaken uit een update die hij geeft op Instagram.

Pogi laat namelijk zien dat hij na veel uren op de indoortrainer - die hij dan wel weer buitenzette in Monaco - weer op z'n koersfiets (en tijdritfiets) zit. Op de foto's zie je, als je doorswipet, dat hij nog wel met een brace om zijn hand rijdt.

De Sloveen zegt er zelf het volgende over: "Het voelt goed om weer op de weg te rijden! Ik heb veel uren gerevalideerd en nog veel meer uren op m'n indoortrainer doorgebracht. Maar daarnaast heb ik naast de fiets ook meer dan genoeg plezier gemaakt."

Diva-ijsjes

Dat plezier maakte hij met z'n vriending (en tevens profwielrenster) Urska Zigart onder andere door ijsjes te halen tijdens hun avondwandelingen - Urska noemt het zelf de Evening Ice Cream Walk.

Een toevallige passant kwam ze tegen tijdens zo'n wandeling en ging met ze op de foto. In het gesprekje vraagt die Twitteraar zich vervolgens af wat voor ijsjes ze dan nemen. Zigart geeft daar een verlossend antwoord op, met de humoristische toevoeging dat ze 'ingewikkelde diva's' zijn. En inderdaad, het zijn geen simpele vanillebolletjes..

De komende tijd zal Pogacar die ijsjes even moeten missen, want hij voegt zich bij z'n ploeg op hoogtestage. De tweevoudig Tourwinnaar zou aanvankelijk de Ronde van Slovenië rijden als laatste voorbereiding op de Tour, maar door de blessure kiest hij er nu misschien voor om helemaal geen koers te rijden. Dat definitieve besluit moet nog vallen.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Tadej Pogacar