Huh, deden zij ook mee? 5 Behoorlijk sterke renners die de Giro uitreden, maar we niet zagen

Deze stuk voor stuk sterke renners reden de Giro uit, maar we zagen ze niet of nauwelijks in beeld. Je zult een van deze namen maar gespeeld hebben in je wielerspelletje..

Tour de Romandie 2023 stage-5

1) Bob Jungels

De talentvolle Luxemburger die in z'n carrière al Luik-Bastenaken-Luik won en vorig jaar nog een rit in de Tour op z'n naam schreef reed een anonieme Giro. Z'n beste uitslag was een 26ste plek in de openingstijdrit. Zo'n groot kampioen onwaardig.

2) Diego Ulissi

De rappe klimsprinter van UAE won in z'n loopbaan al acht Giro-ritten, maar was daar nu nooit dichtbij. Z'n beste resultaat is een 21ste plek in de bergrit naar Monte Bondone. Toegegeven: er zaten ook niet heel veel aankomstmuurtjes in deze Giro die op zijn lijf geschreven waren, maar toch..

3) Jake Stewart

De jonge Brit is niet meteen sprinter met de snelle benen van Mark Cavendish, maar wat meer ereplaatsen dan de negende plek in etappe twee en de zesde plek in de slotetappe had toch wel gemogen. Hij mengde zich niet eens in de sprints. Je zou denken dat iemand die in 2021 tweede werd in Omloop Het Nieuwsblad beter om kan gaan met slechte weersomstandigheden.

4) Lorenzo Fortunato

De Italiaan van EOLO-Kometa reed al een paar sterke Giro's, met bijvoorbeeld etappewinst in 2021. Bij dat niveau kwam hij dit jaar geen moment in de buurt. Hij werd kleurloos 21ste in het algemeen klassement.

5) Tsja, en toch ook Bauke Mollema

Met pijn in het hart schrijven we de naam van Bauke Mollema in dit lijstje, maar wel terecht, want het kwam er toch niet helemaal uit bij de Groninger. Helemaal anoniem reed hij niet, want hij zat wel mee in een vlucht. Maar hij had gewoon de benen niet om zich echt te laten zien. Als Nederlander hadden wij natuurlijk door dat hij meedeed, maar had Mollema een ander paspoort gehad, mwoa.

Giro d'Italia
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023