José De Cauwer: 'Het wielrennen vandaag de dag bestaat uit sportmannen die elkaar de winst gunnen'

José De Cauwer is lyrisch over Geraint Thomas en trekt het ook nog wat breder. Vroeger was niet alles beter, wat betreft de Belgische analist.

Kampioen Wilskracht - Boek Hennie Kuiper

José De Cauwer loopt al heel lang mee en maakte ook heel veel mee in de wielersport, maar wat hij van deze generatie ziet, is wat hem betreft het meest bijzondere dat hij al zag. Dat gaat over hun sportieve prestaties, maar ook hoe ze verder in het leven staan en met de sport omgaan.

Zo is De Cauwer op de website van Sporza zeer lovend over Geraint Thomas en hoe de door de wol geverfde Welshman zijn 'verlies' van de Giro oppakte.

"Van in het begin van de uitzending zag je Thomas al minutenlang met Roglic praten. Hij was heel relaxed, dat heb ik zelden gezien. En dat nadat hij op de voorlaatste dag de roze trui had verloren."

Dat maakt hem wat De Cauwer betreft een groot sportman. "Zijn carrière is al grotendeels gemaakt natuurlijk. Thomas heeft de Ronde van Frankrijk gewonnen en is meervoudig wereldkampioen op de piste. Maar dan nog daar zo volwassen en eervol mee omgaan."

En dan was er ook nog die kopbeurt voor Cavendish, die volgens De Cauwer past in een trend. "Fenomenaal en wat een sportmanship. Heel mooi. Het wielrennen vandaag de dag bestaat uit sportmannen die elkaar de winst gunnen. Dat vind ik het mooiste aan het moderne wielrennen."

Achtergrond
  • foto Carla Vos/Cor Vos © 2017