De Plus na eerste top 10 in grote ronde: 'Droom om met de ploeg grote ronde te winnen, zit daarvoor ideaal bij INEOS'

Laurens De Plus heeft moeilijke jaren achter de rug, maar in de Giro d'Italia was hij weer op topniveau. Toch was hij ontevreden na afloop.

Giro dÕItalia 2023 - 106th Edition - stage- 18

Dat had natuurlijk alles te maken met de ontknoping van de Giro, want op de voorlaatste dag reed Primoz Roglic INEOS-ploegmaat Geraint Thomas uit de leiderstrui. De Plus werd zelf tiende in het eindklassement, maar hechtte daar amper waarde aan, zo vertelde hij tegen Sporza. "Het is niet dat ik een supergevoel overhoud aan die top 10."

Op de laatste dag in Rome zat De Plus met zijn hoofd nog vooral bij de tijdrit van een dag eerder. "De domper overheerst. We worden op onze waarde geklopt, dat hadden we niet zien aankomen. We gingen uit van onze eigen sterkte omdat Thomas de meest constante was, altijd op de afspraak was en omdat zijn derde week doorgaans de sterkste is. Het blijft een bittere pil om te slikken."

Wat in de toekomst volgt voor De Plus, die wellicht ook weer eens voor eigen rekening wil rijden na zo'n goede prestatie, is nog afwachten. "Ik ben een ploegmaat in hart en nieren. Dat is altijd zo geweest. En dat is nu niet anders. Zelf een kleinere ronde winnen? Daar ben ik niet mee bezig. Ik droom ervan om ooit eens een grote ronde te winnen met een ploeg en daarvoor zit ik ideaal bij INEOS." Het contract van De Plus loopt komend seizoen af.

Giro d'Italia
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023