🎥 Thibau Nys in Noorwegen: winnen én stunten met 'omgekeerde wheelie'

Thibau Nys won niet alleen een rit in de Tour of Norway, maar liet ook nog even zien hoe handig hij is op de fiets.

Tour of Norway 2023 stage-2

Thibau Nys maakt dit seizoen voor het eerst écht deel uit van het WorldTour-team van Trek-Segafredo (hij was vanaf augustus 2022 al stagiair) en liet zich in de afgelopen Tour of Norway gelden voor de ploeg. Hij won een rit en gooide ook hoge ogen in het eindklassement.

In de Tour of Hongrie en in Ronde van Romandië was hij er al dichtbij met tweede plekken en ook in Noorwegen begon hij sterk met een zesde plek in de proloog en een vierde plek in de eerste rit in lijn. Op dag drie was het raak: Nys junior boekte zijn eerste profzege.

Nys bewees dus dat hij heel had kan rijden op de fiets, maar wie hem een beetje volgt weet dat hij veel meer dan dat kan op zijn tweewieler. Dat liet hij voor aanvang van de slotrit nog even zien aan de camera van zijn ploeg.

Een normale wheelie is al veel te gewoon voor Thibau, dus zien we hem op één wiel richting de camera rijden, maar dat ene wiel is wel zijn voorwiel..

In de laatste door Alexander Kristoff gewonnen etappe eindigde Nys als negende. In het algemeen klassement legde hij uiteindelijk beslag op een negende plek. De driedaagse rittenkoers werd gewonnen door INEOS Grenadiers-renner Ben Tullett, met vijf seconden voorsprong op ploegmaat Magnus Sheffield. Een eindpodium met drie jonkies dus.

Pelotonpraat
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023