Elisa Balsamo onderging kaakoperatie na zware val (en heeft nu een stukjes titanium in haar onderkaak)

De Italiaanse oud-wereldkampioene kwam onlangs zwaar ten val en moest daarvoor onder het mes.

Vuelta a Burgos Feminas 2023 - stage 4

Elisa Balsamo kwam afgelopen vrijdag zwaar ten val in de openingsetappe van de driedaagse RideLondon Classique. Ze gaf daar onmiddelijk op en hoewel haar ploeg Trek-Segafredo aanvankelijk met goed nieuws kwam, bleek er toch meer aan de hand.

Titanium

Naderhand werden er namelijk toch meerdere breuken geconstateerde bij de rappe Italiaanse: twee breuken in haar onderkaak en een breukje van het zogenaamde scheepsbotje in haar rechterpols.

Dat laatste was 'maar' een klein breukje en behoefde geen operatie, maar haar onderkaak had een chirurgische ingreep nodig, zo liet haar ploeg via het Twitter-account weten in een uitgebreid medisch bulletin.

Het was dan ook niet zomaar een ingreep. Vanwege het feit dat haar rechteronderkaak op meerdere plaatsen breuken had, werden er microplaatjes titanium in die kaak aangebracht om de boel te stabiliseren. Ook har linkeronderkaak is gebroken, maar deze hoefde niet geopereerd te worden.

Lidl-Trek

De ploeg maakte gisteren overigens ook officieel bekend dat ze van 30 juni, het begin van de Giro Donne, door het leven gaan als Lidl-Trek in plaats van Trek-Segafredo. De mannen zullen een dag later bij de Tourstart in Bilbao uiteraard ook onder die naam - en in nieuw tenue - starten. De naamsverandering was al langer bekend, maar nu bevestigt de ploeg het dus ook officieel.

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023