HomeAchtergrondVictor Campenaerts maakt zich gereed voor comeback: 'Soms dacht ik echt: wat...

Victor Campenaerts maakt zich gereed voor comeback: ‘Soms dacht ik echt: wat doe ik met mijn leven?’

Campenaerts liep een breuk op in zijn wervelkolom tijdens het voorjaar. Inmiddels is de hardrijder weer fit en maakt hij, vol goede moed, zijn comeback in het Criterium du Dauphiné.

Victor Campenaerts liep een breuk in zijn wervelkolom op na een valpartij in Bredene Koksijde. Een lang en slopend revalidatietraject volgde. Aanstaande zondag maakt de Vlaamse publiekslieveling zijn comeback in koers tijdens het Criterium du Dauphiné. “Ik kijk ernaar uit om weer te koersen, maar ik start zonder persoonlijke ambities. Ik wil de wedstrijd simpelweg uitrijden.”, vertelde hij in een persmoment.

De voorbije maanden waren niet makkelijk voor Campenaerts, de wervelkolombreuk zorgde ervoor dat hij dagenlang bijna alleen maar op bed lag. “Dat was heel moeilijk. Soms lag ik wel 23 uur per dag op bed, alleen maar te scrollen op social media. Dan denk je echt: wat ben ik aan het doen met mijn leven. Maar inmiddels kan ik weer vooruit kijken en nieuwe doelen stellen.”

Campenaerts vertelt uitgebreid over de moeilijke momenten tijdens zijn revalidatie. “Het allermoeilijkste was de eerste keer terug op de rollers. Toen besefte ik me dat ik nog een lange weg te gaan had en nog niet in staat was om een normaal trainingsschema te volgen. Dat was best even lastig.”

De Belgische hardrijder benadrukt echter dat het niet al te lang duurde voordat er verbetering zichtbaar was. “In het begin van het traject was ik veel aan het aquajoggen. Op die momenten voelde ik me geen haar beter dan de mensen naast mij in het zwembad die baantjes trokken.

Campenaerts vervolgt. “Maar vanaf het moment dat ik weer in de buurt kwam van de fiets, ging ik stilstaan bij de bovengemiddelde prestaties die ik heb geleverd als sporter. Sindsdien gaat het ook weer veel beter.”

Campenaerts beoogt terugkeer naar topniveau

Inmiddels is de coureur van Lotto-Dstny alweer een aantal weken volop in training ter voorbereiding op zijn comeback in het Criterium du Dauphiné. “In het meest optimistische scenario zou ik terugkeren tijdens de Dauphiné, dat is gelukt. Dus het herstel is naar wens verlopen.”

De afgelopen weken bivakkeerde hij in Sierra Nevada, waar een trainingsstage plaatsvond met de ploeg. “De trainingen in Spanje hebben voor veel voldoening gezorgd. Normaliter ging ik op trainingsstage om er een klein schepje bovenop te doen, maar omdat ik nu van een dermate laag niveau kwam, was er iedere dag verbetering zichtbaar. Dat maakte me gelukkig.”

In de loop der jaren bouwde de inmiddels 31-jarige Campenaerts een mooi palmares op. Hij won een etappe in de Giro, werd Europees kampioen tijdrijden en had op een zeker moment ook het werelduurrecord in handen. Hoewel er nog een lange weg te gaan is, hoopt Campenaerts wel weer terug te keren naar het niveau van weleer.

“Ik wil zeker weer terugkomen op mijn oude niveau. Daar zal ik nog wel wat tijd voor nodig hebben, maar het is wel de bedoeling dat ik weer voorin mee ga draaien”, aldus Campenaerts.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

‘Primoz Roglic verlaat Jumbo-Visma en is op weg naar Movistar’

Ondanks een lopend contract, zoekt Primoz Roglic komende winter andere oorden op. Dat meldt...

🎥 Opgelet, wegenwerken aan de gang! Renners moeten tijdens CRO Race slalommen tussen palen

Bizarre toestanden tijdens de derde etappe van de CRO Race, ook wel de Ronde...

Rui Costa over maatje Remco Evenepoel: ‘Hij probeert te veranderen wat genetisch verkeerd is’

Remco Evenepoel heeft het tijdens de voorbije Ronde van Spanje niet kunnen waarmaken tegen...

Wout van Aert dolt met echtgenote Sarah De Bie: ‘Is dat vandaag?’

Om dat elfjarig jubileum te vieren deelde Sarah De Bie op Instagram een eerste...

Meer zoals dit

🎥 Opgelet, wegenwerken aan de gang! Renners moeten tijdens CRO Race slalommen tussen palen

Bizarre toestanden tijdens de derde etappe van de CRO Race, ook wel de Ronde...

Rui Costa over maatje Remco Evenepoel: ‘Hij probeert te veranderen wat genetisch verkeerd is’

Remco Evenepoel heeft het tijdens de voorbije Ronde van Spanje niet kunnen waarmaken tegen...

Wegkapitein Stuyven over opofferen De Lie voor Van Aert op EK: ‘Voor Arnaud had de meet óók 100 meter verder gelegen’

Op de VAM-berg leverde De Lie een indrukwekkende lead-out voor Van Aert. De jongeling...