Jan Bakelants Belgische troef Unbound: 'Zonder pech kan ik ver geraken, hoop de top 10 te halen'

Komende zaterdag staat Unbound Gravel op het programma. Met de Dutch Mafia, en als Belgische troef is er Jan Bakelants.

Gravel Fondo Limburg 2023

Bakelants was vorig jaar nog prof bij Intermarché-Circus-Wanty, maar bij de Belgische ploeg werd zijn contract niet verlengd. Hij traint nog regelmatig met Wout van Aert en heeft in het gravelrijden een nieuwe passie gevonden. Een passie die hij ook in wedstrijdverband wil uitvoeren. Komende zaterdag is hij de Belgische troef in Unbound Gravel.

Tegen Sporza vertelt Bakelants dat hij niet heel veel getraind heeft. "Ik hoop de top 10 te halen. Wellicht onderschat ik het daarmee schromelijk, maar ik moet mezelf toch iets wijsmaken om mijn gebrek aan voorbereiding te camoufleren. Maar zelfs als je goede benen hebt, kan het nog verkeerd gaan. Je moet zelf je band vervangen als je lek rijdt. Old school. Als je geoefend bent, kan dat vrij snel gaan. Helaas ben ik dat niet."

"Zonder pech kan ik ver geraken", vervolgt Bakelants. "Maar als ik wel pech heb, kan het een calvarietocht worden. Ik hoef er niet meer zoveel voor te trainen als vroeger. Het kost me niet veel moeite, maar het brengt me wel veel plezier."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023