In het zicht van de haven gestrande Rune Herregodts: 'Reed Vingegaard achter me? Oh, f*ck!'

Wat was het sneu voor Rune Herregodts gisteren. Toen hij hoorde wie het achter hem dichtreed, maakte hem dat trots maar was hij ook extra teleurgesteld.

Volta Limburg Classic 2023

We wilden hem met z'n allen wel naar de overwinning schreeuwen voor de tv. Gisteren strandde Rune Herregodts in het zicht van de haven van de eerste etappe van de Dauphiné en denderde Christophe Laporte in de laatste tien meter als een TGV over hem heen.

Voor Laporte naar de zege kon sprinten moest Jumbo-Visma alle zeilen bijzetten om de 24-jarige Herregodts binnen schootsafstand te krijgen. Dylan van Baarle deed belangrijk werk, maar in de slotfase moest zelfs klassementstroef Jonas Vingegaard eraan te pas komen.

Dat hoorde de nipt ingehaalde renner van Intermarché-Circus-Wanty na afloop ook en hij had een mooie, pure reactie in huis.

"Moest Vingegaard het dichtrijden achter me? Oh, f*ck! Nu ik hoor dat Jumbo-Visma z'n hele team moest opofferen, maakt me dat trots maar ik had liever gehad dat Vingegaard had gezegd: 'hé, ik ben een klassementsman, ik rijd niet mee'."

Jumbo-Visma té goed

Hoewel het hem zeer slecht uitkwam is Herregodts is diep onder de indruk van Jumbo en niet alleen van hun fysieke capaciteiten, maar ook van de teamgeest. "Ze zijn té goed als team. En de sfeer binnen het team is ook té goed, als Vingegaard zich zo opoffert", zei hij tegen de Franse Eurosport.

Herregodts werd uiteindelijk nog derde in de rit, achter Laporte en Matteo Trentin. De talentvolle Belg schreef in 2021 de Ronde van Drenthe op zijn naam na een mooie solo en won vorig jaar een rit in de Ruta del Sol. Na het avontuur van gisteren mocht hij als troostprijs de witte jongerentrui aantrekken.

Achtergrond
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2023