📸 Fietsmerk Scott photoshopt de Paus prachtig op een mountainbike in volle afdaling

De Paus als concurrent van Mathieu van der Poel en Tom Pidcock? Scott ziet het wel zitten (maar Paus, wel even een helm op volgende keer...)

Wielrennen is van huis uit een katholieke sport. De Paus zegent bijvoorbeeld nog ieder jaar de renners van de Giro en als je hebt meegedaan aan de Maratona dles Dolomites weet je ook dat je daar met de zegen van een priester rondrijdt. Maar fietsmerk Scott maakt het nog wat bonter..

De Zwitsers/Amerikaanse fietsenfabrikant die onder meer de WorldTour-ploeg van DSM van fietsen voorziet en ook veel mountainbikes maakt, dacht dat de huidige paus wel van een avontuurtje op de mountainbike houdt.

Het Instagram-account van de Italiaanse conceptstore van het fietsenmerk photoshopte namelijk Paus Franciscus in volle actie op een fiets met dikke banden. Hij is in volle afdaling op een rotsenpartij en als we het zo bekijken is zijn techniek van MVDP- of Puck Pieterse-niveau. Klasse, Paus!

Scott schrijft bij de photoshop: "Zonder helm 😡.. maar met de zegen van God 😅 (En met de zegen om een ​​Scott SPARK te hebben 🚀). Onder andere MTB-legende Nino Schurter rijdt als lid van het Scott-SRAM MTB Team op een Scott Spark, dus de Paus is in goed gezelschap.

Pelotonpraat
  • Beeld: Ashwin Vaswani / Unsplash