📸 De tijdrittandem: met wie zie jij je wel zitten op deze wonderlijke fiets?

Tijdritfietsen zijn al halve ruimteschepen heden ten dage, maar deze spant de kroon. Lekker met z'n tweeën erop!

World Championships men junior - ITT 2022

Tijdrijden is een vak apart en gebeurt derhalve ook op een fiets apart. De afgelopen decennia heeft de tijdritfiets een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Joop Zoetemelk en co reden de ritten tegen de klok nog op hun normale fiets, maar daarvan is nu absoluut geen sprake meer.

Het zijn een soort straaljagers. Maar stel je voor hoe hard je zou kunnen als je met z'n tweeën op zo'n monster zou kunnen zitten? Of stel je voor... Het kan gewoon!

Fietsenmerk Specialized heeft zich namelijk gewaagd aan het vervaardigen van een heuse tijdrittandem. Hieronder zie je hoe de fiets eruitziet.

We hebben nog wel wat vragen over deze fiets (stuurt-ie een beetje goed en helpt het trappen van degene voorop wel als er geen ketting is?), maar we zouden bijvoorbeeld Wout van Aert en Filippo Ganna weleens een tijdritje willen zien afwerken op dit apparaat. Dikke kans dat ze door de geluidsbarrière gaan.

Nog veel belangrijker: met wie zou jij op deze tandem willen cruisen? En in het verlengde daarvan: wie gaat er voorop en wie achterop? Want het lijkt er wel een beetje op dat degene achterop vol met z'n neus in de derrière van degene voorop zit.

Pelotonpraat
  • Photo: Alex Whitehead/SWPix/Cor Vos © 2022