HomeNieuwsDe Lie terug op de fiets en op de boerderij: 'In het...

De Lie terug op de fiets en op de boerderij: ‘In het begin kon ik alleen helpen de kalfjes melk te geven’

De Lie kwam ten val in de Vierdaagse van Duinkerken. Hij brak zijn sleutelbeen, een rib, had een barst in zijn borstbeen en een klaplong.

Inmiddels zit het goudhaantje van Lotto-Dstny weer op de fiets en denkt hij langzaam aan een rentree in het peloton, zo vertelt hij in gesprek met Het Laatste Nieuws. De Lie moest geopereerd worden. “Het was de eerste operatie in mijn leven, maar ik had niet veel stress. Op vlak van pijn ben ik redelijk gespaard gebleven. Mijn borstbeen deed wel wat pijn en ik voelde mijn rib, maar die sleutelbeenbreuk heeft bijvoorbeeld nooit pijn gedaan.”

De eerste week kon De Lie niets. “Sinds een paar dagen fiets ik opnieuw. Tochtjes van anderhalf uur, twee uur, op het gemak. Ik ben ondertussen ook begonnen bij de kinesist. Op de boerderij helpen? In het begin merkte ik dat mijn lichaam liever niks wilde doen, het enige waarmee ik kon helpen, was de kalfjes melk geven, maar ondertussen zijn mijn dagen goed gevuld.”

Tom Steels

De sprinter denkt dat hij niet getraumatiseerd is door de harde val in de Franse koers. Hij is niet bang opnieuw te sprinten. “Ik ga niet zeggen dat de val een goede herinnering is, maar ik kan er al grapjes over maken. De renner die voor me reed, maakte een grote fout. Hij reed in het wiel van de coureur voor hem.”

“Ik ga zijn naam niet noemen, in principe kan het ongeluk zijn, maar als ik zie dat hij achteraf aan het lachen is omdat hij er goed vanaf gekomen is… Dan had hij beter gezwegen en zou hij beter beseffen dat door zijn schuld drie collega’s naar het ziekenhuis zijn gevoerd.” Volgens Het Laatste Nieuws gaat het om Gleb Syritsa van Astana Qazaqstan Team.

Via Maxime Monfort heeft Tom Steels al laten weten dat hij heeft leren sprinten door een aantal keer te vallen in de sprint. “Alleen weet ik niet of ik een echte sprinter ben. Ik ben snel, misschien wel een van de snelsten, maar ik heb niet het instinct van de pure sprinter zoals een Olav Kooij. Ik moet nog leren hoe ik in de finale moet bewegen in het peloton. Ik ben niet gemaakt om midden in het pak te blijven, ik denk dat ik beter kan doen zoals Wout van Aert: die zit al op drie kilometer van de finish in tweede of derde positie.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Chris Froome schittert in eigen, hilarische versie van Bentley-reclame

Op sociale media is een hype ontstaan naar aanleiding van een reclamespotje van Bentley,...

Puck Moonen beleeft heftig wielerdagje: ‘Viel op een gegeven moment flauw op de achterbank van het busje’

Puck Moonen had tot 2021, na haar jaren bij Lotto Soudal, nog een contract...

Zonneveld ziet voor Jumbo-Visma weinig voordelen in fusie: ‘Het is geen keuze uit luxe’

In de podcast In het Wiel vertelt Thijs Zonneveld over het nieuws dat WielerFlits...

Meer zoals dit

Annemiek van Vleuten rijdt WK Gravel, maar zonder grote ambitie: ‘Ik ga gewoon 140 kilometer fietsen in Italië’

''Ik zie dit niet als een uitstel van mijn pensioen. Ik heb mij er...

Zonneveld ziet voor Jumbo-Visma weinig voordelen in fusie: ‘Het is geen keuze uit luxe’

In de podcast In het Wiel vertelt Thijs Zonneveld over het nieuws dat WielerFlits...

Renner Jumbo-Visma over mogelijke fusie: ‘Waarom zouden twee van de beste teams moeten fuseren?”

Het nieuws kwam gisteravond bij menig wielerliefhebber binnen als een donderslag bij heldere hemel....