🎥 Jonge vlogger Julius beleeft dag van z'n leven in ZLM Tour: geïnterviewd door Cavendish, tekenen voor Havik en krijgt rondleiding bij TDT

Fantastisch om te zien hoe wielrenners omgaan met deze jonge vlogger/wielrenner Julius. Mark Cavendish, Youri Havik en Bas Tietema in de hoofdrol - en Julius zelf natuurlijk.. Kijken!

Bas Tietema begon na he blessureleed dat hij als belofte kende zelf een YouTube-kanaal om de wielersport bij een jongere doelgroep te brengen. Daar slaagde hij in en zijn Tour de Tietema is inmiddels uitgegroeid tot een profploeg op continentaal niveau.

We weten niet hoe het de Julius ten Hoven zal vergaan in de toekomst, maar het YouTube-kanaal van deze jonge wielerenthousiasteling is er alvast. Hij moet het voorlopig doen met 64 abonnees, maar maakte al een video met Thomas Dekker en zette gisteren een heerlijke video online vanuit de ZLM Tour.

Daarin zie je maar weer eens hoe hoe benaderbaar - zeker in vergelijking met bijvoorbeeld voetballers - wielrenners zijn. Bas Tietema laat aan Julius zien hoe het eraan toegaat bij zijn ploeg in/met de camper, het materiaal en de auto's en baanwereldkampioen Youri Havik laat Julius in zijn naam tekenen op het startpodium.

Als klap op de vuurpijl neem Mark Cavendish het interview over op datzelfde startpodium en heeft hij de lachers op zijn hand. Een heerlijk filmpje!

De ZLM Tour finisht vandaag, vermoedelijk met een massasprint. In de sprinterkoers gaat Olav Kooij aan de leiding in het algemeen klassement, maar door uiteenlopende omstandigheden won hij nog geen rit dit jaar. Vorig jaar won hij drie ritten en het eindklassement.

Pelotonpraat
  • Beeld: YouTube Julius van den Hove