Mountainbikelegende Nino Schurter breekt in Lenzerheide record aantal WB-zeges

Mountainbikelegende Nino Shurter heeft voor eigen volk in Lenzerheide geschiedenis geschreven door zijn 34e wereldbekerzege te pakken.

Vandaag werd in het Zwitserse Lenzerheide de tweede manche van de wereldbeker mountainbike gereden. Thuisrijder Nino Schurter won voor eigen volk zijn 34e zege in de wereldbeker en breekt zo op 37-jarige leeftijd het record van de Franse mountainbikelegende Julien Absalon. Schurter werd ook al 10 keer wereldkampioen.

De Zwitser plaatste halfweg de wedstrijd een beslissende demarrage en liet zijn concurrenten allemaal achter. Luidkeels aangemoedigd door de vele fans langs het parkoers, soleerde hij naar winst. De Zuid-Afrikaan Alan Hatherly won het sprintje om plek twee, voor de Fransman en ex-wereldkampioen Jordan Sarrou. Mathieu van der Poel en Tom Pidcock waren er niet bij. Zij stomen zich klaar voor de Ronde van Frankrijk.

Na de finish vloog Schurter in de armen van zijn entourage en liepen de emoties hoog op. "Het is een droom, een perfect sprookje om hier voor eigen volk het record te breken", reageerde hij. "Dit is heel speciaal, het hoogtepunt van mijn carrière."

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de zege naar Europees kampioene Loana Lecomte. De 23-jarige Francaise finishte solo met 18 seconden voorsprong op de Nederlandse Anne Terpstra. De Zwitserse Alessandra Keller reed naar een derde plek. Puck Pieterse, die vorige maand de openingsmanche in Nove Mesto won, werd vijfde.

Nieuws
  • Foto: Facebook/UCI Mountain Bike