Jens Dekker kondigt comeback aan: 'Betere wattages dan in m'n beste tijd als belofte'

Ne heeeeeeel veel blessureleed kondigt oud-wereldkampioen veldrijden bij de junioren z'n comeback aan. Jens Dekker - het neefje van - zegt weer beter te zijn dan ooit.

Eindelijk weer goed nieuws over Jens Dekker! De geboren Drent leek een wereldtopper te worden in het veldrijden nadat hij in 2016 de juniorentitel veroverde op het WK. Maar hij kreeg met oneindig veel blessureleed te maken en moest in 2020 stoppen.

Ademhalingsproblemen

Directe aanleiding waren ademhalingsproblemen waar de oorzaak niet van te achterhalen was. Hij stortte zich daarna op een carrière als wielertrainer, wieleranalist en wielercommentator. Voor GCN geeft hij onder meer in het Engels commentaar bij het veldrijden.

Dat hoopt de inmiddels 24-jarige Dekker komende winter niet meer te doen, want hij werkt aan een comeback, zo schrijft hij op z'n eigen blog.

"Ik wil het eigenlijk geen comeback noemen, want in m'n hoofd ben ik nooit gestopt, maar toch: via deze weg wil ik mijn comeback aankondigen. Aan het eind van vorig jaar vond ik een manier om met m'n problemen om te gaan en toen stond niks het nog in de weg."

Geen ploeg, geen sponsor

Dekker schrijft dat hij zich wil focussen op het komende crossseizoen. "Dat is waar ik denk ik het beste in ben. M'n wattages zijn hoger dan ooit, beter dan in m'n beste dagen als belofte, en ik heb de afgelopen tijd veel meer kunnen trainen, zowel in volume als qua intensiteit. Dus eigenlijk ben ik beter dan ooit. Nog niet genoeg om in de cross op het hoogste niveau te presteren, maar dat is een kwestie van tijd en specifieke voorbereiding."

Een ploeg heeft Dekker (nog) niet. "Momenteel rijd ik voor het clubteam van De Peddelaars Hoogeveen. Ik heb geen trainer, geen sponsors en niet de infrastructuur die nodig is. Ik ben nog aan het uitvogelen hoe ik dat het beste kan aanpakken. Maar ik ga all in deze winter. Ik blijf als coach actief, maar ga ook fulltime trainen. Incidenteel zal ik misschien nog als commentator te horen zijn, maar de focus gaat echt op zelf fietsen."

Dekker werd afgelopen weekend ondanks een lekke band die hem acht minuten kostte derde bij een gravelwedtrijd rond het circuit van Zandvoort. Dat was een wedstrijd in het kader van de NL Gravel Series.

We schreven vorige week ook al over Dekker. Toen was de aanleiding minder positief. Hij was op training aangereden door een 45 km/u-autootje en de bestuurder daarvan was doorgereden na het ongeval. Hoewel Dekker het nummerbord had, wilde de politie niks doen.

Nieuws
  • Beeld: Instagram Jens Dekker