Mathieu van der Poel en anderen in Baloise Belgium Tour: parkoers, tv en tijden

Met niemand minder dan Mathieu van der Poel aan de start begint woensdag de Baloise Belgium Tour. Welke ritten kan hij winnen? We blikken vooruit!

Dutch National Championships road 2021 elite

Veel renners die in de Tour actief zijn rijden of de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland. Maar er is toch ook een steeds groter deel dat voor de Baloise Belgium Tour kiest, onder wie niemand minder dan Mathieu van der Poel. We blikken vooruit op deze vijfdaagse rittenkoers.

Grote namen

We noemden hem al: Mathieu van der Poel. Hij koos in extremis niet voor Zwitserland, maar voor deze ronde, veel dichterbij huis. Hij moet het in etappes die hem liggen opnemen tegen coming man Thibau Nys, die de afgelopen tijd indruk maakte met onder andere een zege in de Tour of Norway.

Andere concurrenten voor Van der Poel: Yves Lampaert, Casper Pedersen, Jasper Stuyven, Florian Vermeersch, Sep Vanmarcke, Alexander Kristoff, Nils Eekhoff. Deze mannen zullen ook meedoen voor het algemeen klassement, waar de tijdrit van vrijdag een belangrijke rol in zal spelen. Daarnaast zijn vooral etappes 1 en 4 interessant.

De sprinters kunnen uiteraard ook aan de bak in de Baloise Belgium Tour. Er staan mooie namen aan het vertrek: Fabio Jakobsen, Jasper Philipsen, Caleb Ewan, Gerben Thijssen, Sam Welsford en Cees Bol.

Etappe 1: Scherpenheuvel-Scherpenheuvel (164,9 km0

Etappe 2: Merelbeke-Knokke Heist (175,7 km)

Etappe 3: Beveren-Beveren (15,2 km, tijdrit)

Etappe 4: Durbuy-Durbuy (172,6 km)

Etappe 5: Brussel-Brussel (194,8 km)

TV en tijden

Een Ronde van België wordt uiteraard door Sporza uitgezonden. Ze zijn er elke dag live bij. De finish is steeds rond de klok van vijven. Ook Eurosport zendt de koers uit op z'n (online)kanalen, maar zij zenden ook de Ronde van Zwitserland uit, dus wellicht is daar wat overlap.

Achtergrond
  • photo Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2021