Shirin van Anrooij krijgt het voor elkaar: een rit met precies 0 hoogtemeters

Op hoogtestage reed ze vorige week nog ritten met meer dan 3000, maar terug in Nederland is het terug naar 0. Of zit het toch anders..?

Trofeo Alfredo Binda - Comune di Cittiglio 2023

Shirin van Anrooij werkt na een succesvolle crosswinter en een al even succesvol voorjaar op de weg toe naar de Giro Donne, waar ze hoge ogen wil gooien in het eindklassement. De voorbereiding van het 21-jarige talent verliep via een hoogtestage in de Dolomieten, maar nu is ze weer terug op Nederlandse bodem.

En dat bodem kunnen we vrij letterlijk nemen, want de Zeeuwse werkte gisteren een training die op Strava precies 0 hoogtemeters aangaf. Het was niemand minder dan Puck Pieterse die dat als eerste opviel en reageerde op de rit: "0 hoogtemeters, klasse."

Van Anrooij kon de hoogte in Zeeland dus niet nabootsen, maar aan de rittitel die ze haar Strava-file meegaf het bergop rijden wel. Vol tegen een Zeeuwse windkracht 4 in ploeteren voelt immers ook wel als een zware col..

Beeld: Strava Shirin van Anrooij

Foutje?

Nu zul je in Zeeland niet veel hoogtemeters maken, maar helemaal niks is misschien ook wel weer heel weinig. MNet een paar verkeersdrempels zou je toch wel aan een stuk of tien moeten komen...

Dus waarschijnlijk klopt de data van Strava niet helemaal. Ook al omdat de temperatuur tijdens de rit -26 graden zou zijn geweest. Nu waren we zelf niet in Zeeland, maar in een ander deel van het land en daar was het toch een stukje warmer.

Beeld: Strava Shirin van Anrooij

Giro Donne

In de Giro Donne krijgt Van Anrooij vanaf 30 juni in negen etappes uiteraard wel weer heel wat hoogtemeters voor de kiezen. De ronde start met een proloog van 4,4 kilometer en finisht op Sardinië. Onder andere de Passo del Lupo staat op het programma. Concurrentie heeft de Zeeuwse ook genoeg, want Annemiek van Vleuten start in ieder geval.

Pelotonpraat
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023