Voorbereiden op de Tour de France? Koop dan nu de 212 pagina's dikke Tour de France-special van Wieler Revue

Over ruim twee weken begint de Tour de France! Bereid je voor met onze bomvolle Tour de France-special met de fijnste verhalen!

Uiteraard hebben we uitgebreid aandacht voor Jumbo-Visma. Zo spraken we kopman en titelverdediger Jonas Vingegaard over de Tour de France van 2022 en die van dit jaar. "Pogacar is de perfecte renner. Hij kan tenslotte iedere koers winnen."

Ook die andere kopman van de Nederlandse ploeg komt aan het woord. Wout van Aert vertelt onder meer dat de groene trui geen groot doel voor hem is en dat hij nooit het niveau van Vingegaard en Pogacar zal halen als klassementsrenner.

Daarmee houdt het niet op, want ook ploegmanager Richard Plugge en helpers Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck komen aan het woord. Die laatste twee gaan in op het waarom Jumbo-Visma zoveel beter is dan de meeste andere ploegen. "We maken het verschil met de basis: trainen, eten en herstellen."

Uiteraard blijft het niet alleen bij Jumbo-Visma, want we hebben ook uitgebreid aandacht voor de concurrentie. Zo spraken we Richard Carapaz en tekenden we het bijzondere verhaal op van de Ecuadoraanse held van de natie. "Ik werkte op het land uit pure noodzaak, het was verplicht."

Nog een renner die ver kan komen in het klassement (al gelooft hij daar zelf nog niet in): Matteo Jorgenson. De Amerikaan legde een ongewone weg af naar de WorldTour. We spreken hem over onder meer over de wielersport in de Verenigde Staten, wonen in Frankrijk en uiteraard de betekenis van de Tour de France.

De start van de Tour de France zal een gekkenhuis worden. We verkenden de etappes door de wielergekke regio en spraken met de twee beste Baskische renner van het moment: Mikel Landa en Pello Bilbao. "Net als veel Basken ging ik in de zomer naar de Pyreneeën om Mayo en Zubeldia aan te moedigen."

Uiteraard beschrijven we ook alle etappes van de mannen en vrouwen, behandelen we de favorieten en komen de ploegen aan bod. En beschrijft een van onze redacteuren zijn ervaringen op de Puy-de-Dôme. Bestel de Tourspecial van Wieler Revue hier of fiets snel naar een van de boekenwinkels in de buurt!