Opvallend: geen Wout Poels in Giro d'Italia: 'Het team wil liever dat ik me op andere koersen ga voorbereiden'

Lange tijd was het zijn grote doel, maar Wout Poels staat zaterdag toch niet aan de start van de Giro d'Italia. 

Poels

Eind vorig jaar vertelde Wout Poels in gesprek met Wieler Revue dat hij dolgraag naar de Giro d'Italia wilde. "Het lijkt me speciaal om in alle drie de grote rondes een etappe te hebben gewonnen. Voor afgelopen seizoen was dat heel ver weg, maar nu is het ineens een realistische droom."

Voorafgaand aan het seizoen formuleerde hij dat als zijn grote doel en Poels toonde onlangs met een vierde plaats in de Tour of the Alps ook aan in goede vorm te steken, maar zijn ploeg Bahrain-Victorious heeft anders besloten en stuurt Poels toch niet naar Italië.

Tour de France

Het Algemeen Dagblad meldt namelijk dat Poels niet start. "Het team wil liever dat ik mij ga voorbereiden op andere belangrijke koersen later dit jaar. Helaas, maar dat is ook onderdeel van professionele sport."

"Wellicht dat de Giro de komende jaren beter in mijn programma past. Ik sta overigens nog wel reserve, dus mocht er onverhoopt iets gebeuren met de andere renners dan sta ik klaar om in te springen. Het is nog een lang seizoen en hopelijk kan ik voor de Tour gaan. "

Nieuws
  • Cor Vos