Poels: 'De vlag hangt er wel heel slecht bij als ik deze WK-selectie niet haal'

Wout Poels is nog altijd erg teleurgesteld over zijn niet-selectie voor het WK in Zürich.

Wout Poels

Dat benadrukt de renner van Bahrain-Victorious nog eens in de podcast In Koers van het Algemeen Dagblad. Daarin is de klimmer samen met Dylan van Baarle te gast. Als het WK ter sprake komt zegt Poels dat hij niet begrijpt waarom hij niet is opgenomen in de WK-selectie.

'Heel teleurgesteld'

'Ik heb de bondscoach na de Tour de France een berichtje gestuurd. Ik heb hem verteld dat ik heel graag wilde rijden en dat ik een hoogtestage zou inplannen en m’n programma zou bepalen met het oog op het WK. Ik zat in Engeland toen hij me opbelde en ik ging ervan uit dat hij zou gaan zeggen dat ik was geselecteerd."

"Even later hing ik heel teleurgesteld op en ik was nog meer teleurgesteld toen ik zag welke renners hij wel heeft geselecteerd. Als ik die selectie niet haal, hangt de vlag er wel erg slecht bij.'

Poels vindt dat hij op een parkoers als in Zurich zijn plaats heeft. 'De uitleg van de bondscoach komt erop neer dat hij al een aantal renners van mijn type had en mij niet wilde meenemen, omdat hij ook renners in een categorie eronder nodig had. Ik heb niet om een beschermde status gevraagd en ook niet gezegd dat ik niet wilde knechten. Dat wordt nu voor me ingevuld, terwijl we daar niet over hebben kunnen sparren."