Jasper Stuyven tijdig hersteld voor Giro d'Italia: 'Tijd om vorm van voorjaar terug te vinden, was minimaal'

Jasper Stuyven is een van de blikvangers van Lidl-Trek tijdens de Giro d'Italia.

Stuyven

In tegenstelling tot Wout van Aert heeft Stuyven de race tegen de klok wél gehaald. De voorjaarscoureur van Lidl-Trek raakte net als Van Aert geblesseerd in de zware crash tijdens Dwars door Vlaanderen. Hij brak daarbij zijn sleutelbeen. Al vrij snel zat Stuyven weer op de rollen en hij is dan ook fit genoeg om zaterdag van start te gaan.

Stuyven was uitstekend in vorm voor zijn val. Hij zat in de kopgroep van Milaan-Sanremo, werd tweede in de E3 en was ook in Gent-Wevelgem tot hij lek reed prominent aanwezig in de koers. In Italië hoopt hij een rit te winnen. In 2017 kwam hij al eens in de buurt, maar toen moest hij het in de sprint afleggen tegen Silvan Dillier.

Gemotiveerd

Ploegleider Grégory Rast over Stuyven. "Zijn conditie eind maart was supergoed. De tijd om die vorm terug te vinden voor de Giro, was minimaal, maar zowel het team als Jasper waren heel gemotiveerd om hem aan de start te zien. De eerste week kan misschien nuttig zijn om vertrouwen terug te winnen."

"Daarna kan hij mikken op zijn eigen kansen en helpen in de lead-out voor Jonny", aldus Rast, die met Jonny sprinter Jonathan Milan bedoelt. Verder aan de start namens Lidl-Trek: Edward Theuns, Amanuel Ghebreigzabhier, Daan Hoole, Simone Consonni, Juan Pedro López en Andrea Bagioli.

Nieuws
  • Cor Vos