Jasper Stuyven was blij met winst Van der Poel in Ronde en Roubaix: 'Als een andere renner had gewonnen, had ik er een wranger gevoel bij gehad'

Jasper Stuyven heeft zich al een paar keer kunnen laten zien in de Giro d'Italia. Vooral in dienst van kopman Jonathan Milan. 

Stuyven

En dat ondanks een gebrekkige voorbereiding door zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen, waarbij hij zijn sleutelbeen brak en waardoor er een streep ging door de rest van zijn voorjaar. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix keek de kopman van Lidl-Trek vanuit de zetel.

In gesprek met Het Nieuwsblad kijkt hij nog eens terug. Op sommige dagen had hij contact met Wout van Aert, die bij dezelfde valpartij zwaar geblesseerd raakte. "We hebben elkaar wel een paar keer gehoord. Niet dagelijks. Vooral op dagen als Roubaix, dan stuur je wel even naar elkaar."

"Je zit in hetzelfde schuitje. Hij was er zelfs nog slechter aan toe. Je gaat me niet horen zeggen dat het helpt, maar op lastige dagen zoals die van de Ronde of Roubaix is het fijn om een bericht te krijgen van iemand die met hetzelfde gevoel in de zetel ligt. Het is anders dan de typische 'kop op, het is volgend jaar voor u'-berichten."

Mathieu van der Poel

In zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix toonde Mathieu van der Poel zich behoorlijk dominant. "Dat ik dit voorjaar goed was, maakte het pijnlijker om naar die koersen te kijken, wat ik uiteindelijk wel gedaan heb. Het klinkt misschien raar, maar ik was blij dat Mathieu twee keer won. Van hem wist ik tenminste dat hij moeilijk te kloppen geweest zou zijn."

Bij een andere renner was dat anders geweest. "Als een andere renner had gewonnen, had ik er een wranger gevoel bij gehad, dan was het misschien wel iemand die ik aan kon."

Nieuws
  • Cor Vos