Vrouw van Jasper Stuyven aangeklaagd vanwege het gebruik van het woord... peloton! 

Elke Bleyaert, de vrouw van Jasper Stuyven, moet de naam van haar bedrijf veranderen. Het woord 'peloton' mag niet...

jasper stuyven

Jasper Stuyven is op dit moment in de Tour de France om Mads Pedersen aan een etappezege en het groen te helpen en wellicht eens zijn eigen kans te gaan in een vlucht. Zijn vrouw is in een heel andere strijd verwikkeld. Een juridische strijd.

Naam verboden

Elke Bleyaert is mede dankzij haar man ook besmet met het wielervirus, maar vond dat er te weinig aandacht was voor de vrouwelijke recreatieve fietser. Ze richtte een platform met een podcast op en noemde haar bedrijfje The Women Peloton.

Sinds 2021 al is ze daarmee in een juridische strijd verwikkeld met een groot Amerikaans fitnessbedrijf dat opereert onder de naam Peloton Interactive.

Je zou het misschien niet zeggen, maar dat bedrijf klaagde The Women Peloton aan omdat ze vinden dat de naam van het bedrijf van Bleyaert te veel lijkt op dat van hen. Dat gaat dan dus om het gebruik van het woord 'peloton'.

De rechtszaak kwam in Duitsland voor de ondernemingsrechtbank. Die stelde Bleyaert in het gelijk: er is geen verwarring mogelijk tussen beide bedrijven vanwege het woord 'peloton', maar in hoger beroep werd die uitspraak tenietgedaan: Bleyaert mag de naam The Women Peloton niet meer gebruiken.

Hoge kosten

Een hard gelag, zo vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. Bleyaert moet nu binnen drie maanden de naam van haar platform veranderen. Bovendien zijn er financiële gevolgen.

"De advocatenkosten liepen de voorbije jaren al hoog op, daar komt nu ook nog een vergoeding bij voor Peloton Inc. en de kosten van een volledige rebranding."

Hoewel het dus even slikken is voor de vrouw van Stuyven blijft ze vastberaden om haar bedrijf voort te zetten. "Één ding is zeker, mijn vrouwelijke fietscommunity is te waardevol om zomaar op te geven! En dus zal ik me blijven inzetten en hard werken om uit deze put te komen."