Mathieu van der Poel: 'Blijf aanvallend koersen, deze inspanningen heb ik nodig om écht in topconditie te komen'

Mathieu van der Poel trok gisteren in de Baloise Belgium Tour al vroeg ten aanval. Hij geeft tekst en uitleg over zijn koers.

Baloise Belgium Tour 2023 - stage-1

Na in Dwars Door Het Hageland (hij werd daar uiteindelijk teruggeworpen door pech) al vroeg de lont in het kruitvat te steken, zagen we Mathieu van der Poel in de eerste rit van de Baloise Belgium Tour opnieuw vroeg in de aanval gaan.

Doortrekken tot Gouden Kilometer

De Nederlander van Alpecin-Deceuninck vertelt. "Ik voelde me redelijk goed vandaag. En we hadden het plan om met de ploeg de koers hard te maken. Vandaar onze versnelling op die kasseizone. De rest moest op die manier aan de bak. Wij trokken uiteindelijk met vijf renners de Wijndries op, de laatste helling van de dag. Daar ging ik nog eens versnellen maar uiteindelijk legde ik de focus daarna op de Gouden Kilometer."

In die Gouden Kilometer pakte Van der Poel acht kostbare seconden met het oog op het eindklassement. "Het was ook de bedoeling om tot die Gouden Kilometer door te trekken. Daarna werd Jasper (Philipsen, red.) onze man. Door onze aanvallende manier van koersen hadden de andere sprintersploegen al heel wat werk moeten verrichten."

Aanvallend koersen

Van der Poel deed zelf ook nog wat werk na z'n vlucht. Alsof hij nog niet genoeg gedaan had, trok hij de sprint nog even doodleuk aan voor Philipsen. Aanval plus lead-out, hij doet het gewoon.

"Deze inspanningen heb ik nodig om echt in topconditie naar de Tour de France af te reizen. Onlangs reed ik nog Dwars door het Hageland op aanvallende wijze en ik voelde me hierdoor vandaag al iets beter. Ik blijf aanvallend koersen in deze ronde."

Achtergrond
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023