Robert Gesink plakt er nog één jaartje aan vast bij Jumbo-Visma: 'Motivatie is nog groot'

Hoeveel tegenslagen hij ook te verduren krijgt, de liefde voor de fiets roest niet bij Robert Gesink. Nog een jaar door. Hij legt uit.

Team presentation TDU 2023

Ook dit jaar kreeg Robert Gesink alweer de nodige tegenslagen te verwerken. Een zware val in de Tour Down Under, daarna snel revalideren, weer op tijd klaar voor de Giro, maar die missen vanwege een positieve coronatest. Een gemiddeld mens zou er moedeloos van worden, maar Gesink niet.

Beslissing bij Gesink

Zijn liefde voor de fiets is zo groot dat hij er als 37-jarige veteraan nog een jaar aan vastplakt. Dat is wel zijn laatste seizoen als prof, zo maakten Jumbo-Visma en Gesink bekend in een persbericht.

"Ik kijk ernaar uit om nog een jaar langer door te gaan met deze groep", reageert Gesink verheugd. "De motivatie is nog groot en ik heb het heel erg naar mijn zin hier. In december had ik met de ploeg afgesproken dat we na de Giro verder zouden praten over een eventueel wielerpensioen. Het teammanagement liet de beslissing daarbij volledig aan mij, wat ik apprecieer."

Icoon en mentor

Gesink transformeerde van kopman naar luxeknecht en mentor. Die rol bevalt hem in een carrière met vele ups- en downs. "Het was al een rollercoaster van een carrière tot nu toe. Ik heb de goede en slechte kanten van de wielersport gezien. Ik ben blij dat ik die ervaring kan delen met de jonge talenten in de ploeg.

Sportief directeur van Jumbo-Visma Merijn Zeeman is in z'n nopjes dat Gesink met dit besluit kwam. "Robert is een icoon van ons team en daar zijn wij zuinig op. Al vele jaren is hij een steunpilaar. Zijn contract verlengen was voor ons een logische beslissing en gelukkig deelde hij die mening."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023