📸 Je komt de gekste dingen tegen tijdens fietsritjes: wielrenner legt twee seksende slangen vast

Wielrennen is veel meer dan een beetje hard trappen op je fiets. Je bent in de natuur en dat betekent in dit geval... slangen in een liefdesspel!

Vorige week hadden we een artikel met een filmpje van een gravelaar die tijdens een rit in Amerika tussen de alligators door moest slalommen. Mooie beelden, maar we deden ook een oproep of onze eigen lezers weleens bijzondere dieren tegenkwamen.

Nou, en of! Paul van Koeveringe uit Kruiningen in Zeeland mailde ons met een bijzondere fotoserie van twee slangen die in een spannend liefdesspel verwikkeld zijn. Volgens Paul zijn het adders en we geloven hem meteen.

Bij zijn Richard Attenborough-waardige fotoreportage schrijft hij dat de foto's niet in Nederland zijn gemaakt, maar begin juni in Frankrijk.

"Over het fietspad langs het Canal de Bourgogne, juist onder Dijon, kronkelden plotseling twee parende slangen
(adders) over fietspad. Zij waren zo in hun spel opgegaan, dat ik ze rustig kon fotograferen", grapt Van Koeveringe. Op de eerste foto zie je 'het voorspel'..

...en hier lijkt het er al wat heftiger aan toe te gaan.

Kun jij ons verblijden met meer al dan niet parende bijzondere beesten die je bent tegengekomen tijdens een van je fietsritjes? Laat het ons weten via redactie@wielerrevue.nl. Altijd leuk om aan de rest van fietsend Nederland te laten zien wat er allemaal voor moois gebeurt als je op pad gaat op je tweewieler.

Pelotonpraat
  • Beeld: Sippakorn Yamkasikorn / Unsplash