🎥 Ewan en Philipsen vallen, Jakobsen sprint voor Van der Poel naar 'Wandelaar'-winst in Baloise Belgium Tour

Fabio Jakobsen pakt de sprint afgetekend, maar wat kwam Van der Poel nog sterk opzetten aan het einde!

Baloise Belgium Tour 2023 - stage-2

Na de geanimeerde rit van gisteren waarin Mathieu van der Poel 80 kilometer in de aanval reed en daarna nog een lead-out afleverde voor een winnende ploeggenoot Jasper Philipsen, stond er vandaag in de Baloise Belgium Tour een klassieke sprintersrit op het programma.

Met aankomst in de Vlaamse kustplaats Knokke-Heist stond er de traditionele aankomst op De Wandelaar op het programma. Een oplopende stuk weg op de boulevard. Maar echt bergop is het natuurlijk niet, je kunt er gewoon op de macht op.

We konden dus in principe een strijd tussen de drie topsprinters verwachten die aanwezig zijn in de Baloise Belgium Tour: etappewinnaar van gisteren Jasper Philipsen, nummer twee van gisteren Fabio Jakobsen en Caleb Ewan, die gisteren niet aan een echte sprint toekwam.

Maar het liep heel anders, want bij een val op iets minder dan 4 kilometer van de streep lagen Philipsen en Ewan erbij. De Australiër bleef op het asfalt zitten, Philipsen kon meteen door maar aan sprinten kwam hij natuurlijk niet meer toe.

Niet leuk op deze manier, maar wel een gouden kans voor Jakobsen. The Wolfpack leverde perfect werk af en de Nederlandse sprinter rondde het net zo fraai af. Hij kon al juichen voor de streep en won met fietslengtes. Mathieu van der Poel kwam nog sterk opzetten en pakte met een tweede plek kostbare boniseconden

De val

De sprint

Morgen gaat het algemeen klassement worden opgeschud, want dan staat er een tijdrit in en rond Beveren op het programma. De renners moeten 15 kilometer tegen de klok rijden.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023