Ferrand-Prévot houdt Pieterse van zege in shortrace Leogang, Sarrou wint bij de mannen

Puck Pieterse moest tijdens de wereldbeker shorttrack in Leogang enkel wereldkampioenen Pauline Ferrand-Prévot laten voorgaan.

Dit weekend wordt in Leogang de derde manche van de wereldbeker mountainbike verreden. Vrijdag worden traditioneel de shortraces gereden, die slechts 20 minuten duren en de startvolgorde van de wereldbekerwedstrijd op zondag bepalen.

Puck Pieterse, die vorige maand de openingsmanche in Nove Mesto won, deed het opnieuw uitstekend. Het 21-jarige multitalent reed al vroeg in de wedstrijd weg met wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot en voormalig wereldkampioene Evie Richards. In de slotronde rekende Ferrand-Prévot af met haar twee metgezellen. Anne Terpstra deed het ook geweldig en eindigde op een vierde plek. Haar naamgenote Anne Tauber werd 22e.

Mannen

Ook bij de mannen stond Frankrijk boven. Jordan Sarrou, die hier drie jaar geleden wereldkampioen werd, demarreerde in de slotronde en liet iedereen achter zich. Luca Schwarzbauer en Martins Blums eindigden op plek twee en drie.Bij de mannen stonden geen Nederlanders aan de start. De Belgen daarentegen deden het behoorlijk goed. Jens Schuermans werd knap vierde, Pierre De Froidmont reed naar plaats negen. Tienvoudig wereldkampioen Nino Schurter, die vorige week geschiedenis schreef met een 34e wereldbekerzege, kende een minder dagje en werd pas 17e.

MTB
  • Foto: Twitter/Eurosport Nederland