Jumbo-Visma staat stil bij overlijden Mäder: 'Voor mij was hij dikwijls een inspirator'

Net als iedereen in de wielersport reageerde men ook bij Jumbo-Visma geschokt op het overlijden van Gino Mäder.

Tour de Suisse 2023 - 7

Jan Tratnik heeft zelfs nog samen gereden met Mäder bij Bahrain-Victorious. "We hebben veel samen gekoerst en waren vaak kamergenoten", vertelt de Sloveen op de website van Jumbo-Visma. "Ik zal nooit vergeten dat hij in 2021 de witte jongerentrui in de Vuelta won. Gino was een behulpzame en hard werkende jongen."

"Hij was een superaardige, kalme kerel en een echte professional. Toen we elkaar voor het eerst ontmoette was hij wat verlegen, maar daarna zijn we echte vrienden geworden. Gino stond voor zijn principes en daarmee was hij dikwijls een inspirator voor mij. Het is ongelooflijk dat hij er niet meer is. Ik ga hem missen en ik zal hem voor altijd in mijn hart herinneren."

Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard trof de Zwitser geregeld in het gebergte, want zo werd Mäder dit jaar nog vijfde in Parijs-Nice. Niet ver achter de Tourwinnaar van vorig jaar. "Mijn eerste herinnering aan Gino is dat we samen in de U23 reden. We vochten allebei voor overwinningen in dezelfde races. Hij was een sportieve, maar zeker ook gevreesde tegenstander."

Al weet Vingegaard dat de wielersport bij dit soort gebeurtenissen weinig voorstelt. "Op een dag als deze (vrijdag, red.) kan alles zo zinloos lijken. We jagen allemaal onze dromen na en houden van wat we doen. Ik hoop dat waar Gino ook is, hij zal blijven dromen. Mijn gedachten zijn bij zijn familie en vrienden."

Nieuws
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023